Χριστοφάκη: Αγωγή κατά κατοίκου Κερατέας γιατί την αποκάλεσε κ. Παγκάλου…

Η δημοτική σύμβουλος Σαρωνικού και σύζυγος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου, Χριστίνα Χριστοφάκη, με αγωγή της κατά κατοίκου της Κερατέας, της κυρίας Ελευθερίας Ψυχογιού, ζητεί την προσωπική της κράτηση για 12 μήνες και το ποσό των 300.000 ως ηθική αποζημίωση. Αφορμή τα όσα είπε η κάτοικος στο Λάκη Λαζόπουλο και στην εκπομπή «Αλ Τσαντίρ Νιουζ» για την κυρία Χριστοφάκη.

Η αγωγή της κυρίας Χριστοφάκη

Σύμφωνα με την αγωγή της δημοτικής συμβούλου Σαρωνικού, θεωρεί απαξιωτικό το να την ονομάζουν με το επώνυμο του αντιπροέδρου-συζύγου της, Παγκάλου, καθώς κρίνει ότι αναφέρθηκε σκόπιμα, με σκοπό να την απαξιώσει: «Η εναγόμενη επιχειρεί με ειρωνικό τρόπο να με ταυτίσει με τον σύζυγό μου και τις πολιτικές του επιλογές, θίγοντας έτσι την εν γένει προσωπικότητά μου», λέει χαρακτηριστικά.

«Η εναγόμενη εξαπέλυσε στοχευμένη, αήθη και απρόκλητη επίθεση εναντίον μου με τη χρήση άκρως συκοφαντικών και ψευδών ισχυρισμών που ως στόχο είχαν να με εμφανίσουν ως ηθικό ή φυσικό αυτουργό της απώλειας ενός κυοφορούμενου παιδιού αφετέρου δε, ως άνθρωπο ανήθικο. Διεφθαρμένο και αδιάφορο για τα κοινωνικά δρώμενα της περιοχής. Ακόμα η εναγόμενη επιχείρησε να ταυτίσει τις επιλογές και τις ενέργειές μου με αυτές του συζύγου μου Θεόδωρου Πάγκαλου με τελικό σκοπό να πλήξει βάναυσα την τιμή και την υπόληψή μου και να αμαυρώσει την εικόνα μου ως πολιτικού προσώπου που ασχολείται με τα κοινά του τόπου του».

Τι είχε πει η κυρία Ψυχογιού

Τα ακριβή λόγια της Ελευθερίας Ψυχογιού στην εκπομπή «Αλ Τσαντίρ Νιουζ» ήταν τα εξής: «Ως κάτοικοι του Δήμου Σαρωνικού (…) καταγγέλλουμε την κυρία Παγκάλου, η οποία καταψήφισε τη στήριξη στην Κερατέα. Διότι εμείς δεν φάγαμε μαζί τα λεφτά, διότι εμείς δεν φάγαμε μαζί τον Οτσαλάν, διότι και εμείς δεν φάγαμε και εκείνο το παιδάκι που δεν πρόλαβε να γεννηθεί και η καρδούλα του σταμάτησε να χτυπάει την Τρίτη που μπήκαν τα ΜΑΤ στην Κερατέα».

Τι λέει μετά την αγωγή εναντίον της

Έπειτα από την αγωγή εναντίον της από την κυρία Χριστοφάκη, η κυρία Ψυχογιού σημειώνει στη zougla.gr:

«Η σύζυγος του κ. Παγκάλου επέλεξε για τους δικούς της λόγους, παραφράζοντας τα λεγόμενα μου, υποθέτοντας ότι αναφέρομαι στο πρόσωπό της, να μου κάνει αγωγή ζητώντας μου το ποσό των 300.000 ευρώ και την προσωρινή μου κράτηση διάρκειας δώδεκα μηνών. Ο σύζυγος μου ονομάζεται Βλαβιανός. Ουδέποτε θα θεωρούσα ότι θίγεται η τιμή και η αξιοπρέπεια μου εάν με αποκαλούσε κάποιος κυρία Βλαβιανού.

»Πέραν τούτου έχω κάθε δικαίωμα ως πολίτης να ισχυρίζομαι ότι δεν έφαγα τα λεφτά κανενός, ότι δεν συμμετείχα στην παράδοση του Οτσαλάν στις τουρκικές Αρχές και βεβαίως ότι δεν ευθύνομαι για το θάνατο κανενός παιδιού ή εμβρύου.

»Σημειωτέον, την ημέρα της εκπομπής ήταν κι η μαύρη επέτειος της παράδοσης του Οτσαλάν, που σύμφωνα με δημοσιεύματα εδιώχθη από το σπίτι του έλληνα πρέσβη στο Ναϊρόμπι από τον κ. Μπόμπο, που για μεγάλο χρονικό διάστημα ηγείτο των επιχειρήσεων των ΜΑΤ στην Κερατέα.

»Η ελευθερία της έκφρασης καθώς κι η διεκδίκηση, η αγωνία κι ο αγώνας για μια καλύτερης κοινωνίας είναι δικαίωμα και καθήκον κάθε πολίτη. Όσοι αρνούνται το δικαίωμα αυτό καταζητούνται από τη σύνεση, τη λογική και τη Δημοκρατία.

»Θα συνεχίσω, λοιπόν, με το ίδιο σθένος να συμμετέχω στα κινήματα εκφράζοντας ελεύθερα την γνώμη και την άποψη μου, σεβόμενη το Σύνταγμα, αρνούμενη να συμβιβαστώ ή να υποκύψω σ εκβιασμούς, εκφοβισμούς και τακτικές που δεν τιμούν τη Δημοκρατία κι εκτρέφουν «τέρατα» όπως λέει κι ο Μ. Χατζιδάκις».

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ