Χωρίς προϋπολογισμό ο Δήμος Λαρισαίων

Στο Δήμο Λαρισαίων επέστρεψε τον προϋπολογισμό του η γενική γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερέας Ελλάδας Πόπη Γερακούδη, καθώς στην ουσία δεν ήταν ισοσκελισμένος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Κόσμος» της Λάρισας ο προϋπολογισμός του δήμου στην ουσία κατατέθηκε χωρίς να είναι ισοσκελισμένος όπως επιβάλλει ο «Καλλικράτης» (Ν. 3852/10), με αποτέλεσμα τόσο η γ.γ. όσο και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντας να μην βάζουν την υπογραφή τους για να τον νομιμοποιήσουν, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο δήμαρχος Κώστας Τζανακούλης όταν αντιλήφθηκε ότι δεν μπορεί να  ισοσκελίσει έσοδα και έξοδα, ενέγραψε ποσά συνολικού ύψους 10 εκ. ευρώ τα οποία είναι κυριολεκτικά στον αέρα! Προέβλεψε 5 εκ ευρώ από… μελλοντικό δανεισμό και άλλα 5 εκ. ευρώ από… εκποίηση περιουσιακών στοιχείων του δήμου!

Η μη έγκριση του προϋπολογισμού είχε ως αποτέλεσμα τα χρηματικά ποσά που προορίζονταν για πάσης φύσεως πληρωμές να παραμείνουν παγωμένα και η εκταμίευσή τους τελικώς να μην πραγματοποιηθεί, προκαλώντας τεράστιο πρόβλημα στους προμηθευτές του δήμου Λαρισαίων που ανέμεναν τα χρήματά τους για να κινηθούν και να καλύψουν υποχρεώσεις τις ημέρες του Πάσχα.

Το σοβαρό αυτό θέμα αναμένεται να έρθει προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο αμέσως μετά τις ημέρες του Πάσχα, ενώ ενημερώθηκε και ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ