ΧΥΤΑ Κερατέας: Και πάλι δικαστικό stop στις εργασίες

Στην απόρριψη της αίτησης αναστολής του Ελληνικού Δημοσίου για προηγούμενη απόφασή του (199/2010) με την οποία στην ουσία απαγόρευε την έναρξη εργασιών για κατασκευή ΧΥΤΑ σε τμήμα της περιοχής Οβριόκαστρο Κερατέας, προχώρησε σήμερα το Ειρηνοδικείο Λαυρίου.

Συγκεκριμένα, με την 30/2011 απόφασή του το Δικαστήριο επαναβεβαιώνει στην ουσία την προηγούμενη απόφασή του με την οποία δικαίωνε κατοίκους της περιοχής για τα 186 (από τα συνολικά 540) στρέμματα που έχουν χωροθετηθεί για τον ΧΥΤΑ αλλά δεν έχουν απαλλοτριωθεί καθώς εκεί υπάρχουν ιδιοκτησίες τους.

«Έχουμε την ελπίδα ότι το κράτος για μια φορά θα λειτουργήσει υπέρ του δικαίου των πολιτών και δεν θα επιβάλλει τετελεσμένες αποφάσεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Λαυρεωτικής, τονίζοντας ότι για μια ακόμη φορά οι κάτοικοι δικαιώθηκαν.

«Είμαστε περήφανοι για τον τόπο μας και ζητούμε το σεβασμό και τη δικαίωσή μας από την Κυβέρνηση. Ζητούμε ουσιαστικό και όχι προσχηματικό διάλογο, υπό την προϋπόθεση ότι θα αποχωρήσουν ολοσχερώς οι δυνάμεις καταστολής και τα μηχανήματα των εργολάβων και θα αλλάξει ο Περιφερειακός Σχεδιασμός για να παραμείνει Ο ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ του ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟΥ χώρος Πολιτισμού και όχι σκουπιδιών!», καταλήγει η ανακοίνωση την οποία υπογράφει ο δήμαρχος Κώστας Λεβαντής.

Για προηγούμενο ρεπορτάζ κάντε κλικ εδώ:  http://www.aftodioikisi.gr/dhmoi/dimos_lavreotikis/10342

Για τις προϋποθέσεις του διαλόγου που θέτει το δ.σ. Λαυρεωτικής κάντε κλικ εδώ:  http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/proto_thema_dimoi/10385

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση