Χανιά: Κύμα αντιδράσεων ξεσήκωσε η κατεδάφιση του λιμενικού περιπτέρου

Κύμα αντιδράσεων ξεσήκωσε η κατεδάφιση του κτηρίου του λιμενικού περιπτέρου στο ενετικό λιμάνι των Χανίων την Κυριακή 10 Απριλίου.

Συγκεκριμένα κατά της κατεδάφισης του λιμενικού περιπτέρου τάσσεται ο σύλλογος αρχιτεκτόνων Χανίων, του οποίου ο πρόεδρος Γιάννης Χριστοδουλάκος εξέφρασε αμφιβολίες ακόμα και για την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβούλιου.

«Είχαμε εκφράσεις αντιρρήσεις με την λογική ότι δεν εξετάσθηκε πλήρως το θέμα αν αυτό το κτήριο άξιζε διαφορετικής αντιμετώπισης θεωρήσαμε ότι και στα δυο συμβούλια του υπουργείου πολιτισμού με ψήφους 10-12 διέκρινε κάνεις μια αμηχανία σε σχέση με αν είναι νεότερο μνημείο η όχι», επισημαίνει ο κ. Χριστοδουλάκος.

Παράλληλα ο επικεφαλής της παράταξης «Ενεργών Πολιτών», Τάσος Βάμβουκας διατυπώνει επιφυλάξεις στο δημοτικό σύμβουλο για το αν αναπτυχθούν τραπεζοκαθίσματα προς το συμφέρον ιδιωτών επιχειρηματιών.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, ανέφερε τα εξής:

«Σήμερα 10 Απριλίου λήγει μια εκκρεμότητα που ταλανίζει τον τόπο από το 1974. Η νέα δημοτική αρχή είχε δεσμευτεί προεκλογικά για το λιμενικό περίπτερο, αμέσως μετά τις εκλογές ζήτησε από το ΚΑΣ να συνεδριάσει και να αποφασίσει αν είναι μνημείο η όχι. Μετά την απόφαση, προχωρήσαμε άμεσα στην κατεδάφιση».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ