Βρυζίδου: Και «θηλυκό» μυαλό στα σχέδια για την έξοδο της χώρας από την κρίση

Η νομοθετική διασφάλιση της ισότητας αλλά και η προώθηση της γυναικείας παρουσίας σε όλους τους χώρους είναι απαραίτητα στοιχεία για να πετύχει το εγχείρημα ενισχυθεί η παρουσία των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων. «Ζητούμε από τις γυναίκες να καταθέτουν τις απόψεις τους για ότι οραματίζονται και για ότι μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα, γιατί μόνο η σύνθεση δυνάμεων και απόψεων θα συμβάλλει σε ένα οργανωμένο σχέδιο εξόδου της πατρίδας μας από την κρίση».

Αυτό τόνισε, μιλώντας σε ημερίδα που διοργάνωσε στη Βέροια η ΓΓ Ισότητας των Φύλων, με θέμα την ενθάρρυνση και την υποστήριξη της συμμετοχής των γυναικών σε θέσεις πολιτικής ευθύνης και εκπροσώπησης σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, η δήμαρχος Εορδαίας Βίκυ Βρυζίδου.

«Μέλημά μας είναι να δημιουργούνται θέσεις εργασίας για γυναίκες και θα αγωνιστούμε προς αυτή την κατεύθυνση» είπε χαρακτηριστικά η Β. Βρυζίδου, δίνοντας έμφαση στο ρόλο της γυναίκας στην εργασία, ενώ έκανε αναφορά στη σημασία της παρουσίας των γυναικών στο χώρο του εθελοντισμού σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για τη χώρα.