ΒΙΠΑ Σχιστού: Δεν πληρώνουμε δημοτικά τέλη

Οι αντίξοες οικονομικές συνθήκες στη χώρα μας και «το δυσβάσταχτο κόστος των δημοτικών τελών» από το Δήμο Περάματος, ο οποίος «δεν παρέχει τις αντίστοιχες ανταποδοτικές υπηρεσίες» οδηγούν το Βιομηχανικό Πάρκο Σχιστού (ΒΙΠΑΣ) να προβεί σε όλες εκείνες τις νόμιμες ενέργειες για την απαλλαγή από το βρόχο των τέλων.

Στην απόφαση αυτή κατέληξε το δ.σ. του ΒΙΠΑΣ, ύστερα από σχετικές εισηγήσεις επιχειρήσεων-μελών του Πάρκου. Μάλιστα, εταιρεία-μέλος του Πάρκου, σε επιστολή της προς το φορέα διαχείρισης, καταγγέλλει πως πληρώνει από το 2005 κάθε μήνα και δημοτικά τέλη και κοινόχρηστα, 545,45 ευρώ με ΦΠΑ στο Δήμο Περάματος και 732,30 ευρώ με ΦΠΑ στο φορέα διαχείρισης του Πάρκου, ο οποίος και ουσιαστικά έχει αναλάβει την αποκομιδή των απορριμμάτων, τη δεντροφύτευση, το φωτισμό και γενικά τη φροντίδα του περιβάλλοντος χώρου.

«Κυριολεκτικά, οι παροχές από τον Δήμο Περάματος δεν υφίστανται», σημειώνει στην επιστολή-καταγγελία της η εταιρεία-μέλος του ΒΙΠΑΣ, για να καταλήξει:

«Όπως, λοιπόν, αντιλαμβάνεστε, πληρώνουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση και, συγκεκριμένα, το Δήμο Περάματος χωρίς κανένα λόγο. Δυστυχώς, η δύσκολη οικονομική κατάσταση που ταλαιπωρεί τη χώρα μας αλλά και συγκεκριμένα τον κλάδο μας δεν μας επιτρέπει τέτοιου είδους σπατάλες. Παρακαλούμε, όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να απαλλαγεί η εταιρεία μας και γενικότερα όλες οι εταιρείες του ΒΙΠΑ. Σχιστού από το δυσβάσταχτο κόστος των δημοτικών τελών, που αδίκως πληρώνουμε όλα αυτά τα χρόνια, αφού ο Δήμος Περάματος εισπράττει μεν τα δημοτικά τέλη, δεν παρέχει δε τις αντίστοιχες ανταποδοτικές υπηρεσίες».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ


Αφήστε μια απάντηση