ΡΟΗ
προηγ επομ

«Της Κερατέας» και στο Μενίδι αλλά για το… ΙΚΑ

Με δυναμικές κινητοποιήσεις προειδοποιεί τη Λούκα Κατσέλη και το ΙΚΑ ο Δήμος Αχαρνών, στην περίπτωση που το ΙΚΑ μεταφέρει τις υγειονομικές και διοικητικές του υπηρεσίες από το κέντρο της πόλης στο Ολυμπιακό χωριό.

Σήμερα το πρωί, έπειτα από ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Αχαρνών, ο δήμαρχος Αχαρνών Σωτήρης Ντούρος και αντιπροσωπεία του δ.σ. θα επισκεφθούν την υπουργό και το διοικητή του ΙΚΑ προκειμένου να ζητήσουν την ανάκληση της απόφασης, και στην περίπτωση που δεν λάβουν ρητές διαβεβαιώσεις ότι θα ματαιωθεί η μετεγκατάσταση, θα εισηγηθούν την έναρξη δυναμικών κινητοποιήσεων, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 2 Μαΐου.

Οι προτάσεις για κινητοποιήσεις

Στις προτάσεις περιλαμβάνονται το κλείσιμο του Δημαρχείου, των κεντρικών οδικών αξόνων, των κοινωφελών εγκαταστάσεων και ενδεχομένως η διακοπή των δρομολογίων του ΟΣΕ και του Προαστιακού.

Έκτακτη συνεδρίαση του δ.σ. Αχαρνών

Χθες, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης του δ.σ. Αχαρνών, ο δήμαρχος με τη φράση «θα γίνει της Κερατέας» εξέφρασε την αποφασιστικότητά του να φτάσει την υπόθεση στα άκρα, εάν δεν υπαναχωρήσουν υπουργείο και ΙΚΑ.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, από την αρχή του χρόνου προσπαθεί -χωρίς αποτέλεσμα- να πείσει τη διοίκηση του ΙΚΑ ότι η μετεγκατάσταση των υπηρεσιών πλήττει τους ασφαλισμένους και ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους, που θα υποχρεωθούν να διανύσουν μια μεγάλη απόσταση, χρησιμοποιώντας πολλές φορές δύο ή τρεις λεωφορειακές γραμμές. Θεωρεί, δε, ότι η μετεγκατάσταση των υπηρεσιών θα βλάψει ανεπανόρθωτα τη ντόπια αγορά, η οποία ήδη κλυδωνίζεται από την οικονομική κρίση, ενώ το ίδιο το ίδιο το ΙΚΑ θα πληρώνει πολλαπλάσιο ενοίκιο για τη μίσθωση του κτηρίου στο Ολυμπιακού χωριού, σε σχέση με τα μισθώματα που κατέβαλε για τα κτήρια στο κέντρο της πόλης.

Ακατάλληλο το κτήριο στο Ολυμπιακό χωριό

Δεν πληροί τις προϋποθέσεις το νέο κτήριο του ΙΚΑ στους Θρακομακεδόνες, καθώς πρόκειται για βιομηχανικό χώρο, ο οποίος διαμορφώθηκε εκ των υστέρων ώστε να καλύψει τις ανάγκες του Ιδρύματος υποστήριξαν, από την πλευρά τους, οι δημοτικοί σύμβουλοι.

 

ΠΗΓΗ: http://menidiatis.blogspot.com

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ


Αφήστε μια απάντηση