Θλίψη και αναζήτηση ευθυνών από το δήμαρχο Ιωαννίνων

Τη θλίψη και την οδύνη του δημοτικού συμβουλίου αλλά και του Δήμου Ιωαννιτών για το θάνατο του 49χρονου εργάτη καθαριότητας Δημήτρη Χατζάρα εξέφρασε ο δήμαρχος Φίλιππος Φίλιος, διευκρινίζοντας πως «ο δήμος με αίσθημα ευθύνης έχει κινήσει όλες τις διαδικασίες ώστε από τη δική του πλευρά να διαλευκάνει τις συνθήκες του δυστυχήματος».

Όπως είπε ο δήμαρχος Ιωαννιτών, εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων και συνάμα διευθετήθηκαν πολλές εκκρεμότητες για την ομαλή λειτουργία του εργοταξίου, ενώ η οικογένεια του θύματος θα στηριχθεί οικονομικά και όχι μόνον.

Το δυστύχημα έγινε στην περιοχή του Νεοχωρόπουλου, όταν ο 49χρονος παρασύρθηκε από το απορριμματοφόρο στο οποίο εργάζονταν, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα (βλ. περισσότερα για το θέμα στο σχετικό ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr πατώντας εδώ).

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι το δεύτερο εργατικό ατύχημα στους εργαζόμενους καθαριότητας. Το πρώτο ήταν στις 27 Δεκεμβρίου όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε στο πίσω μέρος απορριμματοφόρου του δήμου και τραυμάτισε σοβαρά ένα εργάτη, του οποίου οι γιατροί ακρωτηρίασαν το πόδι.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ