Θεσσαλονίκη: Συνεχίζεται η «εβδομάδα σκουπιδιών»

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις της δημοτικής αρχής, η αποκομιδή των απορριμμάτων στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή η αποκομιδή πραγματοποιείται από σήμερα σε τρεις συν μία βάρδιες (μια επιπλέον νυχτερινή βάρδια) και τα συνεργεία θα συνεπικουρούνται από αυξημένη δύναμη του τμήματος σαρώματος, που θα συνοδεύει τα απορριμματοφόρα, καθαρίζοντας τα ιδιαίτερα επιβαρυμένα σημεία.

Να υπενθυμίσουμε ότι η τραγική κατάσταση με τα ακουπίδια στη συμπρωτεύουσα οφείλεται στην αποχή των εργαζομένων στην καθαριότητα.

Συγκεκριμένα, παρά τα όσα είχε υποστηρίξει ο αντιδήμαρχος Στάθης Αβραμίδης ότι οι συνολικά 130 εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας θα δούλευαν κανονικά την αργία της 25ης Μαρτίου και το Σαββατοκύριακο, κάτι τέτοιο δε συνέβη λόγω της απόφασής τους να πάρουν ρεπό, μετά από δεκαπέντε ημέρες αδιάλειπτης εργασίας.

Μετά από αυτό ο Δήμος Θεσσαλονίκης απηύθυνε κάλεσμα στους 135 συμβασιούχους που επρόκειτο να προσληφθούν από 1η Απριλίου ως εποχικό προσωπικό, ωστόσο από αυτούς ανταποκρίθηκαν μόλις οι 20.

Επισημαίνεται ότι τις τελευταίες ημέρες στην πόλη έχουν συσσωρευτεί περίπου 700 τόνοι σκουπιδιών και η κατάσταση στους δρόμους είναι ανυπόφορη.

Για να διαβάσετε σχετικό προηγούμενο ρεπορτάζ κάντε κλικ εδώ

Για να διαβάσετε προηγούμενο σχετικό παρασκήνιο κάντε κλικ εδώ:

http://www.aftodioikisi.gr/paraskinia/10711

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση