Θεσ/νίκη: «Βουνά» σχηματίζουν τα σκουπίδια στους δρόμους της πόλης

Σε μόνιμη «πληγή» τείνει να εξελιχτεί για τη Θεσσαλονίκη το θέμα των σκουπιδιών. Τα απορρίμματα σχηματίζουν βουνά, ενώ μόλις 15 οχήματα με προσωπικό της αντιδημαρχίας Καθαριότητας προσπαθούν από το πρωί να βάλουν μία «τάξη» και να καθαρίσουν τους δρόμους της πόλης.

Το πρόβλημα παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα όταν τα απορριμματοφόρα «στέγνωσαν» από βενζίνη και δεν βγήκαν για αποκομιδή. Το ζήτημα λύθηκε καθώς υπήρξε συμφωνία της διοίκησης του δήμου με την εταιρία πετρελαίου, στην οποία υπάρχει συσσωρευμένη οφειλή της τάξης των 700.000 ευρώ, και έτσι τα απορριμματοφόρα επέστρεψαν και πάλι στους δρόμους.

Ωστόσο, το Σαββατοκύριακο επιδείνωσε την κατάσταση με αποτέλεσμα οι κάδοι να ξεχειλίζουν από σκουπίδια, γεγονός που προκαλεί τη δυσφορία των πολιτών. «Μέχρι το τέλος της εβδομάδας ελπίζουμε να καθαρίσουμε την πόλη. Αυτή τη στιγμή στους δρόμους υπάρχουν περίπου 600 – 700 τόνοι σκουπιδιών», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Στάθης Αβραμίδης.

Πλην των καυσίμων, το πρόβλημα εντείνεται λόγω της έλλειψης προσωπικού καθώς έληξαν οι οκτάμηνες συμβάσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα και οι νέοι συμβασιούχοι θα προσληφθούν το επόμενο διάστημα.

ΠΗΓΗ: AΠΕ – ΜΠΕ

Για να διαβάσετε προηγούμενο ρεπορτάζ κάντε κλικ εδώ:

http://www.aftodioikisi.gr/dhmoi/dimos_thessalonikis/10637

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ