Θεσ/νίκη: Σε επόμενη συνεδρίαση η συμφωνία για τα σκουπίδια

Σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μετετέθη η απόφαση για συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) για την περισυλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών, καθώς η αντιπολίτευση κατέθεσε προτάσεις επί του τελικού κειμένου συμφωνίας, προτάσεις που θα εξεταστούν, και αυτό την ώρα που τα σκουπίδια «επελαύνουν» στην πόλη (βλ. το σχετικό θέμα της aftodioikisi.gr, πατώντας εδώ). Παράλληλα, το δ.σ. Θεσσαλονίκης, κατήγγειλε τη μέχρι τώρα σχετική συμφωνία με το Σύνδεσμο ΟΤΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης.

Ο Γιάννης Μπουτάρης

Ο δήμαρχος της πόλης απέδωσε το πρόβλημα με τα σκουπίδια σε λάθος τιμολόγηση των καυσίμων από την εταιρεία που προμηθεύει το δήμο και ζήτησε «λίγη υπομονή» από όλους, πολίτες και αντιπολίτευση.

«Προσπαθούμε να κάνουμε ένα πρόγραμμα ενημέρωσης των πολιτών για την ανακύκλωση και να οργανώσουμε την επιβολή προστίμων στα καταστήματα που βγάζουν σκουπίδια στους δρόμους», σημείωσε.

Η αντιπολίτευση

Οι επικεφαλής των παρατάξεων του δήμου ζήτησαν να υπάρξει άμεση επίλυση του προβλήματος, ενώ διατύπωσαν κάποιες ενστάσεις όσον αφορά στους όρους της σύμβασης δήμου-ΕΕΑΑ και τη μη πρόβλεψη απόδοσης οικονομικού οφέλους στο δήμο.

Εκ μέρους της παράταξης που πρόσκειται στο ΚΚΕ, ο κ. Σωτήρης Ζαριανόπουλος έκανε λόγο για προσπάθεια απαξίωσης των υπηρεσιών καθαριότητας του δήμου προκειμένου να περάσουν στα χέρια ιδιωτών.

Σύγκρουση Μπουτάρη-συνδικαλιστών

Με τη φράση «ξαφνικά ανακαλύψαμε χρυσάφι στα σκουπίδια και δαιμονοποιούμε τις εταιρείες που συμμετέχουν στην ΕΕΑΑ» σχολίασε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης τις θέσεις των εκπροσώπων των εργαζομένων, του κ. Ηλία Μανουσαρίδη, εκ μέρους του Συλλόγου Εργαζομένων στο δήμο, και του κ. Κώστα Ζέρβα, προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΧΥΤΑ Θεσσαλονίκης, για υποστήριξη ιδιωτών σε βάρος δήμου και δημοτών με τη συμφωνία δήμου-ΕΕΑΑ.

Ο κ. Μανουσαρίδης αντέδρασε άμεσα και ο κ. Μπουτάρης τον κατηγόρησε για φασιστική συμπεριφορά. Ο πρώτος ανταπέδωσε, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση και να διακοπεί η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για λίγη ώρα.

Αντιδήμαρχος Καθαριότητας: Δεν ιδιωτικοποιούνται τα σκουπίδια

«Δεν υπάρχει θέμα ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας», υπογράμμισε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Στάθης Αβραμίδης, ο οποίος σε ό,τι αφορά τη συνεργασία με την ΕΕΑΑ σημείωσε ότι προβλέπεται η προμήθεια 5.000 κάδων ανακύκλωσης και 10 απορριμματοφόρων (περισσότερα για τη συμφωνία αυτή μπορείτε να διαβάσετε στο σχετικό θέμα της aftodioikisi.gr, πατώντας εδώ).

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ