Τεχνόπολις: Mαύρη τρύπα 487.000 ευρώ μόνο σε ένα χρόνο

«Αδιαφανείς διαδικασίες» και «περιβάλλον διαχειριστικών παρεκτροπών» στο οποίο δεν τηρούνταν καν «οι φορολογικοί και διαχειριστικοί κανόνες στη χρήση των ταμειακών μηχανών», διαπιστώνει μεταξύ άλλων το πόρισμα ορκωτών λογιστών που διενήργησαν ειδικό διαχειριστικό έλεγχο της λειτουργίας των κυλικείων της δημοτικής επιχείρησης «Τεχνόπολις» για το 2010, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Αθηναίων.

Παράλληλα καθιστά σαφές ότι θα προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω η υπόθεση, να αποδοθούν τυχόν ευθύνες και να διασφαλιστούν σε κάθε περίπτωση τα έννομα συμφέροντα του δήμου και των δημοτών του.

Επισημαίνεται ότι το αποτέλεσμα αυτής της διαχείρισης ήταν, σύμφωνα με το πόρισμα των ορκωτών λογιστών, να στερηθεί η «Τεχνόπολις» και κατʼ επέκταση ο Δήμος Αθηναίων έσοδα υπολογιζόμενα, μόνον για το 2010, σε 478.000 ευρώ.

«H νέα διοίκηση της «Τεχνόπολις», μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά της το Φεβρουάριο του 2011 και αφού διαπίστωσε ατασθαλίες στη διαχείριση των κυλικείων που είναι στην ευθύνη της δημοτικής επιχείρησης, έλαβε σειρά μέτρων με στόχο τη λειτουργία των κυλικείων σύμφωνα με τους κανόνες της χρηστής διαχείρισης. Ήδη τα μέτρα αυτά αποδίδουν σημαντική αύξηση των εσόδων και μάλιστα παρά την ταυτόχρονη μείωση των τιμών στα κυλικεία», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο δήμος.

Ο Φώτης Ιγνατίου

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση του πορίσματος για τα κυλικεία της «Τεχνοπόλεως» επί προεδρίας του, ο Φώτης Ιγνατίου, δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Νικήτα Κακλαμάνη «Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας» κάνει λόγο ανάμεσα στα άλλα για «κρυφό πόρισμα», που είναι «παντελώς ανακριβές» και «κρύβει δόλιες σκοπιμότητες», καθώς επίσης και για «σημαντικά κενά, για τα οποία θα πρέπει, να δοθούν απαντήσεις, στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο».

«Επειδή, λοιπόν, το «ψέμα έχει κοντά πόδια», στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί θα ζητήσω εκτός ημερήσιας διάταξης την πλήρη δημοσιοποίηση του πορίσματος και επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμα μου», καταλήγει.

Η Ελένη Πορτάλιου

Υπενθυμίζεται πως και η επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» Ελένη Πορτάλιου είχε κάνει λόγο για οικονομικές ατασθαλίες και… περίεργα ελλείμματα επί προεδρίας Φώτη Ιγνατίου στην «Τεχνόπολι» (κλικ για σχετικό παρασκήνιο εδώ).

.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ