Τα «αμαρτωλά» τιμολόγια Παπαγεωργόπουλου, ύψους 90.000 ευρώ

Ένα χρέος-καπέλο για τη νέα δημοτική Αρχή Θεσσαλονίκης αποκάλυψε ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων Χασδάι Καπόν, μιλώντας χθες στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης.

Πρόκειται για μια «καινούργια αμαρτία», όπως τη χαρακτήρισε, και αφορά σε τιμολόγια και συμβάσεις, αξίας 90.000 ευρώ, της περιόδου 2008-2009 για καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε το συμβούλιο νέων του δήμου και δεν παραδόθηκαν εγκαίρως ούτε περιλήφθηκαν σε κάποιον προϋπολογισμό. Πρόκειται δηλαδή -με λίγα λόγια- για συνεργασίες με διάφορους καλλιτέχνες ή εκδηλώσεις που δεν έχουν πραγματοποιηθεί.

Όπως είπε ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων, τα τιμολόγια και τις συμβάσεις τις προσκόμισε ο πρόεδρος του συμβουλίου νέων Γιάννης Καρπάθης, ζητώντας την κάλυψη τους, κάτι που -σύμφωνα με τον κ. Καπόν- είναι αδύνατον να γίνει.

Από την πλευρά τους, τα μέλη του συμβουλίου νέων επικαλούνται υποσχέσεις του πρώην δημάρχου, του κ. Β. Παπαγεωργόπουλου, αλλά και του πρώην προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, οι οποίοι τούς προέτρεπαν στη σύναψη αυτών των συμβάσεων με τους εν λόγω καλλιτέχνες υποστηρίζοντας ότι θα τους καλύψουν στο μέλλον.

Δεν εξελέγη Συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης

Εξάλλου, σε επόμενη συνεδρίαση του δ.σ. Θεσσαλονίκης παραπέμπεται η ψηφορία για την εκλογή συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης, καθώς χθες κανένας από τους 8 υποψήφιους δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία των 2/3 του σώματος – που αντιστοιχεί σε 33 ψήφους. Αναλυτικά, ψήφισαν 30 δημοτικοί σύμβουλοι και πλειοψήφησε με 22 ψήφους ο συνταξιούχος αρχιτέκτονας και αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, επί δημαρχίας Θεοχάρη Μαναβή, Κώστας Παπαθεοδώρου.

 

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση