Στο ΣτΕ θα καταφύγουν οι δήμοι για τα διόδια Ωραιοκάστρου

Ομόφωνο ψήφισμα για την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικράτειας κατά της κατασκευής του σταθμού διοδίων στην εξωτερική περιφερειακή στο ύψος του Ωραιοκάστρου παρουσίασε ο δήμος στην ΠΕΔΚΜ.

Στο ψήφισμα ζητείται η κοινή προσφυγή των δήμων Ωραιοκάστρου, Παύλου Μελα, Ευόσμου – Κορδελιού και Δέλτα που επηρεάζονται από την κατασκευή του σταθμού στο ΣΤΕ προκειμένου να ανασταλεί η υπουργική απόφαση για το νέο σταθμό και στη συνέχεια να ακυρωθεί.

Όπως τονίζεται στο ψήφισμα πρόκειται για μια αντιαναπτυξιακή απόφαση που θα αυξήσει το μεταφορικό κόστος και θα επιβαρύνει το περιβάλλον.

Ζητείται επίσης η άμεση κατασκευή του κόμβου Κ3 Ωραιοκάστρου επί της εξωτερικής περιφερειακής Εγνατίας οδού ώστε να δίνεται η δυνατότητα ασφαλούς εισόδου και εξόδου σε δεκάδες χιλιάδες κατοίκους και εργαζόμενους στους δήμους καθώς και η επέκταση και σύνδεση με την εξωτερική περιφερειακή Εγνατία οδό της γραμμής του μετρό και η δημιουργία τερματικού σταθμού μετεπιβίβασης στον κόμβο Κ3.

Το ψήφισμα αναμένεται να υιοθετήσουν και τα δημοτικά συμβούλια των δήμων έτσι ώστε να προσφύγουν από κοινού στη δικαιοσύνη.