Στο ΙΓΜΕ ο δήμαρχος Κοζάνης

Στην Αθήνα και στο Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) βρέθηκε χθες ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, ο οποίος συναντήθηκε με το διευθυντή του ΙΓΜΕ Αλκιβιάδη Στάμο και τη γεωλόγο Άννα Ράσσιου.

Στο επίκεντρο της συνάντησης η ανάπτυξη του γεωτουρισμού στην περιοχή, που -όπως τονίστηκε- μπορεί να προσελκύσει διεθνές επιστημονικό ενδιαφέρον και να καταστεί πόλος έλξης επισκεπτών.

Το ΙΓΜΕ σχεδιάζει εκπαιδευτικές εξορμήσεις και γεωδιαδρομές στη δυτική Μακεδονία για επιστήμονες και απλούς επισκέπτες, ενώ παράλληλα σχεδιάζεται η διοργάνωση συνεδρίων και ημερίδων καθώς και η δημιουργία ιστοσελίδας και γεωτουριστικής έκθεσης στο Χρώμιο Κοζάνης, που οφείλει το όνομά του στα μεταλλεύματα χρωμίτη και ανήκει σε έναν τόπο με σπάνια γεωλογικά φαινόμενα(1).

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Κοζάνης γνωστοποίησε ότι θα ξεκινήσει μια προσπάθεια δημιουργίας ενός ολοκληρωμένου αναπτυξιακού σχεδίου, σε συνεργασία και με άλλους δήμους της περιοχής.

 

(1) Σύμφωνα με τους επιστήμονες, στην ευρύτερη περιοχή του Βούρινου συγκρούστηκαν πριν από εκατομμύρια χρόνια οι γεωτεκτονικές πλάκες της Ευρώπης και της Αφρικής.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ