Σταμάτησαν την κατάληψη του δημαρχείου οι συμβασιούχοι της Αθήνας

Ανέστειλαν την κατάληψη στο δημαρχείο της πλατείας Κοτζιά οι συμβασιούχοι του Δήμου της Αθήνας μετά και τη χθεσινή απόφαση του Αρείου Πάγου για τις συμβασιούχους καθαρίστριες του ΟΠΑΠ (κλικ εδώ).

Στην κίνηση καλής θέλησης, όπως τη χαρακτηρίζουν, προχώρησαν μετά την απόφαση που πάρθηκε από τη γενική συνέλευσή τους, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο (κλικ εδώ).

Ο Γιώργος Καμίνης

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο οποίος επανειλημμένως είχε τονίσει πως περιμένει την απόφαση του Αρείου Πάγου για να αποφασίσει το τι θα κάνει με τους συμβασιούχους του δήμου του, αμέσως μετά τη λήξη της κατάληψης, είπε σε δηλώσεις του:

«Χαιρετίζω την απόφαση των συμβασιούχων και των σωματείων εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων να σταματήσουν την κατάληψη του δημαρχιακού μεγάρου στην οδό Αθηνάς.

»Είχα πει από την πρώτη στιγμή ότι είναι προς το συμφέρον όλων και κυρίως προς το συμφέρον της πόλης μας να βρεθεί μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο θέμα των συμβασιούχων, με διάλογο, και μέσα στο πλαίσιο του Συντάγματος, της νομοθεσίας και των αποφάσεων των δικαστηρίων.

»Είχα καλέσει επίσης τους εκπροσώπους των εργαζομένων να σταματήσουν την κατάληψη και να έρθουν να συζητήσουμε προτάσεις προς την πολιτεία. Με την άρση της κατάληψης και την επιστροφή των εργαζομένων στην υπηρεσία του δημότη, αυτό καθίσταται πλέον δυνατό.

»Ο Δήμος της Αθήνας παραμένει αταλάντευτα προσηλωμένος στην αποστολή του, δηλαδή στην παροχή χρήσιμων και αποδοτικών υπηρεσιών προς τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στην πόλη μας».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ