Σκουλάκης προς υπουργούς: Επισπεύστε την απόφαση για το καταδυτικό πάρκο

Την έκδοση της αναγκαίας κοινής υπουργικής απόφασης για την εφαρμογή της διάταξης «περί καταδύσεων αναψυχής και άλλες διατάξεις», σχετικά με τη δημιουργία καταδυτικού πάρκου στη θέση Καλαθά της περιοχής Ακρωτηρίου, ζητά ο δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, με επιστολή του προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Υποδομών, Τίνα Μπιρμπίλη και Δημήτρη Ρέππα αντίστοιχα.

Στην επιστολή του ο κ. Σκουλάκης τονίζει μεταξύ άλλων ότι εν λόγω περιοχή αποτελεί μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, λόγω της ύπαρξης υποθαλάσσιων σπηλαίων, που προσφέρονται εύκολα για επίσκεψη και σπηλαιοκαταδυτική εκπαίδευση, ενώ παράλληλα η εν λόγω περιοχή αναπτύσσεται τουριστικά και σε μικρή απόσταση από την πόλη των Χανίων.

«Η δημιουργία καταδυτικού πάρκου θα συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού, που στερείται η χώρα μας, χάνοντας σημαντικά έσοδα από τη δραστηριότητα αυτή. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε περιοχές Μεσογειακών χωρών, που με τη δραστηριότητα τους  αυτή, συνέβαλαν  στη ανάπτυξη της οικονομίας των χωρών τους, όπως η Ισπανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Μάλτα, η Αίγυπτος, η Κύπρος, η Κροατία και η Τουρκία», επισημαίνει ο δήμαρχος Χανίων.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ