Σκηνές ανθρωπιάς: Στη Μυτιλήνη άνοιξαν τις εκκλησίες για να φιλοξενήσουν τους πρόσφυγες

Οι διασωθέντες ναυαγοί που έχουν μεταφερθεί σε καταυλισμούς προσφύγων και σε δημόσιους χώρους στην περιοχή του Μολύβου ανέρχονται μέχρι στιγμής σε 242.

Άγνωστος όμως παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων αφού μαρτυρίες ανεβάζουν μέχρι και σε 350 τους επιβαίνοντες στο ξύλινο σκάφος με το οποίο ξεκίνησαν από την απέναντι Μικρασιατική ακτή και συγκεκριμένα την περιοχή της αρχαίας Άσσου (σημερινό Μπεχράμ Καλέ) στις 3 περίπου το μεσημέρι χθες Κυριακή.

Η προσπάθεια των στελεχών του Λιμενικού Σώματος και της Frontex αλλά και των ψαράδων της περιοχής ήταν πραγματικά ηρωική.

ekklisies-lesvos2

Σε πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες με ανέμους στο στενό μεταξύ Λέσβου και Τουρκίας να πνέουν με ένταση τοπικά μέχρι και οκτώ μποφόρ έδωσαν μια πραγματική μάχη για να σώσουν από βέβαιο θάνατο όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούσαν.

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ, οι γιατροί του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, αλλά και οι εθελοντές γιατροί, υπερβάλουν των εαυτών τους προκειμένου να σώσουν και έναν επί πλέον ναυαγό.

Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι της περιοχής βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο λιμάνι του Μολύβου και βοηθούν κι αυτοί με κάθε τρόπο.Στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στο λιμάνι του Μολύβου, όλοι οι μετανάστες δέχονται τις πρώτες βοήθειες και τις περιποιήσεις από όλους. Ρούχα, τρόφιμα, φάρμακα…

ekklisies-lesvos3

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΛΕΣΒΟΣ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ