Συνέχεια στην κόντρα ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ για το επεισόδιο στους Αγ. Αναργύρους

Σκληρή κόντρα μεταξύ ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ και μπαράζ δηλώσεων ξεκίνησαν, με αφορμή το χτεσινό επεισόδιο εις βάρος του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου στο ΚΑΠΗ των Αγίων Αναργύρων.

Συγκεκριμένα κατά της επίθεσης τάχθηκε μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, ο οποίος παράλληλα κάλεσε τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, να σεβαστούν τους κανόνες της δημοκρατίας και της πολιτικής ηθικής.

«Η Ελληνική Δημοκρατία, ο Ελληνικός λαός, γνωρίζει και έχει καταγράψει στη συνείδησή του γεγονότα αντίστοιχα του παρελθόντος, στις εποχές όπου αγανακτισμένοι πολίτες ,προερχόμενοι από τη Δεξιά ή οργανωμένοι από τις μυστικές υπηρεσίες του κράτους, προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να δημιουργήσουν επεισόδια εναντίον των δημοκρατικών πολιτών», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Παπουτσής και συμπλήρωσε, «ο Συνασπισμός , ο οποίος ονοματίστηκε επισήμως, από τις ανακοινώσεις του ΠΑΣΟΚ, αλλά και από τις επίσημες δημόσιες ανακοινώσεις του δημάρχου της περιοχής, να καταδικάσει απερίφραστα την πρακτική των στελεχών του, επωνύμων στελεχών, υποψήφιου δημάρχου στην περιοχή ο οποίος ηγείτο αυτής της προσπάθειας, και με κάθε τρόπο να καλέσει τα μέλη του και τα στελέχη του να σεβαστούν τους κανόνες της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και της πολιτικής ηθικής.».

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση (εδώ), υποστηρίζοντας ότι «η βασική στόχευση της κυβέρνησης είναι η φίμωση κάθε διαμαρτυρόμενης φωνής, η απαγόρευση κάθε συγκέντρωσης» και ξεκαθαρίζει πως δεν έχει πραγματοποιήσει ποτέ πολιτική αντισυγκέντρωση την ώρα άλλων κομματικών εκδηλώσεων.

Για επικίνδυνα φαινόμενα που «τραυματίζουν» την ελεύθερη άσκηση δικαιωμάτων, την ελευθερία «του  συνέρχεσθαι» και κατ’ επέκταση το ίδιο το δημοκρατικό πολίτευμα, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος.

«Αυτά τα φαινόμενα δεν είναι απλά καταδικαστέα, εκτιμώ ότι είναι επικίνδυνα για την ίδια την δημοκρατία. Είναι επικίνδυνα σε ότι αφορά στην αναγκαιότητα της ελεύθερης άσκησης δικαιωμάτων, όπως είναι η ελεύθερη έκφραση καθώς επίσης και η ελευθερία «του  συνέρχεσθαι», η ελεύθερη διατύπωση απόψεων του κάθε πολιτικού, αλλά και του κάθε πολίτη».

Να σημειωθεί πως αναφορά στο γεγονός, έκανε και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στο πλαίσιο της ομιλίας του στο υπουργικό συμβούλιο.

«Τα γεγονότα βίας και ανομίας δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατία και μάλιστα σε μία περίοδο ανασυγκρότησης της χώρας», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, ζητώντας παράλληλα από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, να τοποθετηθούν ξεκάθαρα και χωρίς υπεκφυγές στα θέματα αυτά.

Για να διαβάσετε προηγούμενα ρεπορτάζ κάντε κλικ εδώ κι εδώ.

Για να διαβάσετε τη συνέντευξη του Παναγιώτη Τερζόγλου στην aftodioikisi.gr, κάντε κλικ εδώ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ