ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ: ΡΟΛΟ ΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΚΑΜΙΝΗΣ

Διαβεβαιώσεις ότι έως το βράδυ θα επιχειρήσει να έλθει σε επαφή με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση προκειμένου να του καταθέσει προτάσεις για την επίλυση του θέματος έλαβαν οι συμβασιούχοι κατά τη διάρκεια συνάντησή τους με το δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη.

Η συνάντηση συμβασιούχων-Καμίνη έγινε τελικά, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, παρά τις αρχικές δηλώσεις του γενικού γραμματέα του Δήμου Αθηναίων Θεόδωρου Λιβάνιου στον πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμη Μπαλασόπουλο, ότι δε θα τους δεχθεί ο δήμαρχος Αθηναίων.

Πολυμερόπουλος: Ο κ. Καμίνης δεσμεύθηκε ότι θα μεσολαβήσει στο ΥΠΕΣ

Εξερχόμενος ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων Βασίλης Πολυμερόπουλος υποστήριξε ότι «ο κ. Καμίνης δεσμεύθηκε πως θα αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες για το θέμα του στο αρμόδιο υπούργειο Εσωτερικών και ότι εντός της ημέρας  θα μας δώσει συγκερικμένη απάντηση για το πώς και με ποιο τρόπο δύναται να λυθεί το προβλημά μας».

 

Κατόπιν των διαβεβαιώσεων Καμίνη, οι συμβασιούχοι αποφάσισαν να ανοίξουν, να αποχωρήσουν από την οδό Λιοσίων, η οποία ήταν κλειστή μέχρι πριν από λίγη ώρα, αλλά όχι και από το κτήριο της Λιοσίων και αυτό της πλατείας Κοτζιά, το οποίο τελεί για 17η ημέρα υπό κατάληψη.

Το ιστορικό

Όλα άρχισαν ένα τέταρτο μετά τις 11 το πρωί,  όταν  συμβασιούχοι του Δήμου Αθηναίων εμφανίστηκαν αιφνιδιαστικά στο δημαρχείο της Λιοσίων. Ομάδα από αυτούς κατάφερε να σπάσει την τζαμαρία της εισόδου και να μπει μέσα, με αποτέλεσμα να κατευθυνθεί προς το γραφείο του δημάρχου στον 6ο όροφο και να το πολιορκεί ζητώντας συνάντηση.

Την ίδια ώρα, κατέφθαναν έξω από το δημαρχείο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις,  με τους συμβασιούχους να βρίσκονται στην απέναντι πλευρά.

Βλ. προηγούμενο θέμα της aftodiοikisi.gr εδώ.

Για το αδιέξοδο μεταξύ κυβέρνησης και συμβασιούχων κάντε κλικ εδώ

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ


Αφήστε μια απάντηση