Συμβασιούχοι: Nέα απεργία μετά το «όχι» Ραγκούση και τα επεισόδια με τα ΜΑΤ

Σε νέα 24ωρη απεργία και πορεία διαμαρτυρίας στη Βουλή στις 10 το πρωί, προχωρούν αύριο Τετάρτη 6 Απριλίου, οι συμβασιούχοι του νομού Αττικής.

Με αφορμή την άκαρπη, όπως αποδείχτηκε, συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση και τα σοβαρά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, οι συμβασιούχοι αποφάσισαν τη συνέχιση ακόμα πιο δυναμικών κινητοποιήσεων.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους με τον υπουργό Εσωτερικών, ο κ. Ραγκούσης τόνισε ότι η απόφαση, σχετικά με τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου που αποτελεί το κύριο αίτημά τους, δεν επιδέχεται καμία τροποποίηση.

«Εδώ και  ενάμιση χρόνο εφαρμόζεται ο Νόμος 3812/2009 που εξασφάλισε συνθήκες απόλυτης αξιοκρατίας αλλά και αξιοπρέπειας στις πάσης φύσεως προσλήψεις στο Δημόσιο», επεσήμανε σε δηλώσεις του ο κ. Ραγκούσης και συμπλήρωσε: «Έτσι εξασφαλίστηκαν ίσες ευκαιρίες, τόσο στους ήδη συμβασιούχους, που δεν στερούνται το δικαίωμα να διεκδικήσουν θέση στο Δημόσιο, αλλά και στους εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους ή και εργαζόμενους στον Ιδιωτικό Τομέα που έως τότε ήταν αποκλεισμένοι. Το κλειστό επάγγελμα του συμβασιούχου του δημοσίου άνοιξε».

Από την πλευρά τους οι συμβασιούχοι παρουσίασαν εναλλακτικές προτάσεις όπως η μοριοδότησης της εμπειρίας αντί της ανεργίας, ωστόσο ο υπουργός Εσωτερικών δεν φάνηκε διατεθιμένος να τις συζητήσει.

 

Για να διαβάσετε το προηγούμενο ρεπορτάζ κάντε κλικ εδώ.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ