Συμβασιούχοι: Κατάληψη στο δημαρχείο και οριστικό «μπλόκο» στο δ.σ. Αθηναίων

Ακυρώθηκε οριστικά η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας, καθώς οι συμβασιούχοι που προχώρησαν σε κατάληψη του χώρου επέμειναν μέχρι τέλους στο αίτημα τους να αποσυρθεί από την ημερήσια διάταξη το θέμα για την πρόσληψη 1.000 νέων εργαζόμενων στον δήμο με οκτάμηνες συμβάσεις.

Αυτή την ώρα το δημαρχείο της οδού Αθηνάς όπου βρίσκεται ο χώρος συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, εξακολουθεί να τελεί υπό κατάληψη.

Είχε προηγηθεί συνάντηση των τεσσαρων σωματείων των εργαζομένων με το δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη και, όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο δήμο Αθηναίων, Βασίλης Πολυμερόπουλος, «ο δήμαρχος αποφάσισε την ακύρωση της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, να μην αποσύρει τώρα το θέμα από την ημερήσια διάταξη και ενδιάμεσα να γίνει διαβούλευση με τα σωματεία των εργαζομένων στον δήμο για το τι μέλει γενέσθαι».

Μετά από αυτή την εξέλιξη οι συμβασιούχοι αποφάσισαν να συνεχίσουν την κατάληψη

Υπέρ των συμβασιούχων η αντιπολίτευση

Στο σύνολό τους οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στον δήμο, τάχθηκαν στο πλευρό των εργαζομένων και ζήτησαν την απόσυρση του θέματος από την ημερήσια διάταξη.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της παράταξης μείζονος αντιπολίτευσης, Νικήτας Κακλαμάνης, δήλωσε ότι «είναι πρωτοφανές να ανακοινώνεται η ακύρωση της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, όχι από τον ίδιο τον δήμαρχο, ή τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, αλλά από το πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων».

Ο επικεφαλής της παράταξης του ΚΚΕ, Νίκος Σοφιανός, σημείωσε ότι πρέπει να στηριχθεί το αίτημα των συμβασιούχων και για την μονιμότητά τους, ενώ ο επικεφαλής της παράταξης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πέτρος Κωνσταντίνου, δήλωσε ότι «το αίτημα για μονιμότητα θα πρέπει να συμπεριλάβει και τους 35.000 απολυμένους στους δήμους όλης της χώρας και σε αυτό να προστεθεί και το αίτημα να μην προχωρήσουν οι συγχωνεύσεις των σχολείων».

«Ανοιχτή Πόλη»: Ο δήμαρχος εξαφανίστηκε….

Σε ανακοίνωσή της η «Ανοιχτή Πολη» επικρίνει το δήμαρχο Αθηναίων γιατί «αποφάσισε να ακυρώσει τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, απαξιώνοντας τους εργαζόμενους του δήμου, και απορρίπτοντας το αίτημά τους να αποσυρθούν από την ημερησία διάταξη θέματα που αφορούν σε νέες προσλήψεις με 8μηνες συμβάσεις εργασίας, προδικάζοντας έτσι την απόλυση των σημερινών συμβασιούχων.

Η Ανοιχτή Πόλη επέμεινε να αποσυρθούν τα θέματα των νέων προσλήψεων και να ξεκινήσει διάλογος του Δήμου με τα σωματεία των εργαζομένων για την επίλυση των αιτημάτων τους.

Καλέσαμε και εξακολουθούμε να καλούμε τη δημοτική αρχή να σταθεί αλληλέγγυα στον αγώνα των εργαζομένων για τη διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, σε αντιπαράθεση με την κυβερνητική πολιτική.«, καταλήγει η ανακοίνωση.

Καμίνης: Καταδικάζω την κατάληψη

«Την παρεμπόδιση της λειτουργίας των δημοκρατικά εκλεγμένων οργάνων του δήμου, από ομάδα συμβασιούχων υπαλλήλων του, που διεκδικούν την νομιμοποίησή τους και μπήκαν σήμερα με τη βία στο δημαρχείο, προπηλακίζοντας συναδέλφους τους στην είσοδο και καταλαμβάνοντας την αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου», καταδικάζει με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης.

Στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι «όλες οι προσπάθειες να βρεθεί κάποια συνεννόηση ώστε να ξεκινήσει η συνεδρίαση συνάντησαν την αδιαλλαξία των εκπροσώπων των συμβασιούχων».

Καλεί δε τους δημότες του δήμου Αθηναίων και τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου να «καταδικάσουν με τον πιο έντονο τρόπο αυτές τις ενέργειες» που οδήγησαν στην αναγκαστική ματαίωση της διεξαγωγής της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Για να διαβάσετε προηγούμενο ρεπορτάζ κάντε κλικ εδώ

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ