Συγκομιδή ελιών για λάδι σε άπορες οικογένειες στη Γλυφάδα

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, συνεχίζεται η κοινωνική δράση της συγκομιδής ελιών από τους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Γλυφάδας. Η συγκομιδή θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου.

Το μεγαλύτερο μέρος του λαδιού θα παραχθεί μέσω κινητής μονάδας, μέσα στους προαύλιους χώρους σχολείων της Γλυφάδας. Έτσι, οι μαθητές θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν από ειδικούς πως γίνεται η διαδικασία και να αποκτήσουν μια χρήσιμη και πολύτιμη εμπειρία!

Ο Δήμος Γλυφάδας, καλεί όσους επιθυμούν, να συμμετέχουν στην πρωτοβουλία η οποία ενισχύει τους οικονομικά ασθενείς πολίτες, αφού το λάδι που θα παραχθεί θα διανεμηθεί μέσω της κοινωνικής υπηρεσίας και του κοινωνικού παντοπωλείου.

Όσοι θέλουν να βοηθήσουν στη συγκομιδή και να ενημερωθούν για τις ακριβείς ώρες και ημέρες, μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2132025396 και 2132025276 (εργάσιμες ημέρες και ώρες) και στο[email protected]

Την περσινή περίοδο, συγκεντρώθηκαν συνολικά με τη βοήθεια εθελοντών τέσσερις τόνοι ελιάς. Σύλλογοι, σχολεία, φορείς και κάτοικοι της πόλης συμμετείχαν με κέφι και μεράκι στην προσπάθεια αυτή. Παρήχθησαν περίπου 600 κιλά αγνό παρθένο ελαιόλαδο, με οξύτητα 0.7, τα οποία συσκευάστηκαν και διανεμήθηκαν στις φτωχές και άπορες οικογένειες του Δήμου Γλυφάδας μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου.