Προσοτσάνη: Αντιδρούν οι κάτοικοι στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών

Αντιδράσεις συναντούν τα αιτήματα δύο επενδυτών για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων, έκτασης περίπου 450 στρεμμάτων το καθένα, στο δημοτικό διαμέρισμα Κοκκινογείων του Δήμου Προσοτσάνης Δράμας.

Αντίθετοι στην εκμίσθωση της κοινόχρηστης αυτής έκτασης είναι οι κτηνοτρόφοι της περιοχής, καθώς βόσκουν εκεί τα κοπάδια τους.

Ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γιάννης Ξανθόπουλος, είχε συνάντηση εργασίας γι’ αυτό το θέμα στο δημαρχείο Προσοτσάνης, με τον δήμαρχο Άγγελο Λύσσελη, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους, καθώς και εκπροσώπους των επενδυτών.

Ο κ. Λύσσελης δήλωνει ότι ο δήμος δεν είναι αντίθετος στην επένδυση, αλλά πρέπει να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι νέοι άνθρωποι επέλεξαν να παραμείνουν στο χωριό και να επενδύσουν στην κτηνοτροφία.

Εκτίμησε ότι τις επόμενες μέρες το θέμα μπορεί να λυθεί με την μετακίνηση των φωτοβολταϊκών πάρκων βορειότερα, ούτως ώστε να συνυπάρχουν και οι δύο δραστηριότητες.

Ο κ. Ξανθόπουλος, ο οποίος είναι και αρμόδιος να αποφασίσει για την εκμίσθωση μετά από εισήγηση των υπηρεσιών, σημείωσε ότι θα προσπαθήσει να ικανοποιήσει τόσο τους επενδυτές, όσο και την τοπική κοινωνία.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ