“Προεκλογική” κόντρα Κακλαμάνη-Σουφλιά για το γήπεδο του ΠΑΟ

Το γήπεδο του Παναθηναϊκού βρέθηκε στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης μεταξύ του υπουργού ΠΕΧΩδΕ και του δημάρχου Αθηναίων, δύο στελεχών της Νδ που είναι αλήθεια ποτέ δεν ταίριαξαν τα χνώτα τους. Η κόντρα που έχει ξεκινήσει υπογείως εδώ και αρκετό καιρό, αλλά τώρα και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο, βγαίνει χωρίς προσχήματα και στο προσκήνιο, άναψε όταν ο κ. Σουφλιάς είδε σήμερα δημοσιεύματα στον Τύπο στα οποία αποδίδονταν ευθύνες στο ΥΠΕΧΩδΕ για τις καθυστερήσεις στην έκδοση της οικοδομικής άδειας.

Ο υπουργός ΠΕΧΩδΕ εξέδωσε το απόγευμα μια οργισμένη ανακοίνωση στην οποία απέδιδε τις ευθύνες της καθυστέρησης στο δήμο Αθηναίων καθώς όπως τόνιζε ο φάκελος για την έκδοση της οικοδομικής άδειας που έχει έρθει από το δήμο στο ΥΠΕΧΩδΕ, έχει ελλείψεις και συγκεκριμένα λείπουν:

α) Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τις φορολογικές υποχρεώσεις (αμοιβές μηχανικών και πάσης φύσεως φόρους και εισφορές) για την έκδοση της οικοδομικής άδειας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5, Κεφ. Γ, παρ.3 του Π.δ. 8/13-7-1993 (ΦΕΚ 795 δ’).

β) Η προβλεπόμενη από το Ν.1221/81 συμβολαιογραφική πράξη δέσμευσης των 2.700 θέσεων αυτοκινήτων, που είναι υποχρεωτικές για την ανέγερση του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού, σύμφωνα με τη ρύθμιση 12 του Ν.3481/06, καθώς και τη μεταγραφή της.

Μάλιστα τόνιζε ότι γι’ όλα αυτά «έχουν ενημερωθεί προφορικώς εδώ και δύο εβδομάδες όλοι οι εμπλεκόμενοι, οι αρμόδιοι του Παναθηναϊκού και ο δήμος Αθηναίων, ενώ λόγω της παρατεινόμενης καθυστέρησης ενημερώθηκαν και γραπτώς».

Και κατέληγε: «Θέλω να είμαι σαφής. Επιθυμώ πολύ, ως υπουργός αλλά και ως οπαδός του Παναθηναϊκού, να εγκριθεί επί των ημερών μου η οικοδομική άδεια του νέου γηπέδου. Λείπουν όμως αναγκαία έγγραφα και η κατάσταση είναι απλή: Αν δεν έρθουν τα έγγραφα που λείπουν, η άδεια δΕΝ μπορεί να εκδοθεί. Αν έρθουν τα έγγραφα, η άδεια θα εκδοθεί αμέσως.»

                            Κακλαμάνης: δεν έχουμε κανένα αίτημα

δεν πέρασε λίγη ώρα και η απάντηση ήρθε από τον ίδιο το δήμαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη ο οποίος διέψευδε τον υπουργό ότι έχει έρθει γραπτό αίτημα από το ΥΠΕΧΩδΕ: «Μέχρι σήμερα Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου και ώρα 6.31 μ.μ. που εκδόθηκε η ανακοίνωση του κου Σουφλιά, ουδέν γραπτό αίτημα έχει φθάσει στο δήμο Αθηναίων, από την ηγεσία ή τις υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩδΕ, σχετικά με την οικοδομική άδεια του γηπέδου του Παναθηναϊκού». διαβεβαίωνε δε ότι «με την παραλαβή οποιουδήποτε γραπτού αιτήματος για την αποστολή νομίμων εγγράφων, ο δήμος Αθηναίων όπως και μέχρι σήμερα έχει αποδείξει, θα τα αποστείλει εντός 48 ωρών. Τελεία και παύλα». 

Σε νέα ανακοίνωσή του την Πέμπτη, ο δήμος Αθηναίων αναφέρει ότι παρ’ ότι μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει ακόμα παραλάβει κανένα γραπτό αίτημα από την ηγεσία ή τις υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩδΕ, απέστειλε όλα τα νόμιμα έγγραφα που προφορικά ζητήθηκαν σχετικά με την οικοδομική άδεια του γηπέδου του Παναθηναϊκού, της οποίας την ευθύνη έκδοσης έχει το ΥΠΕΧΩδΕ.

                           Μπαλτάς: ενημέρωσα προσωπικά το δήμαρχο

Ωστόσο, με νέα δήλωση αυτή τη φορά του γενικού γραμματέα Βαγγέλη Μπαλτά το ΥΠΕΧΩδΕ διαψεύδει εκ νέου του δήμαρχο: Συγκεκριμένα, ο κ. Μπαλτάς τονίζει ότι ενημέρωσε προσωπικά τον κ. Κακλαμάνη για τις ελλείψεις του φακέλου την περασμένη Πέμπτη και ο δήμαρχος του απάντησε ότι «στις 9 του μήνα θα έβγαινε η απόφαση του ΣτΕ και οι ελλείψεις θα αντιμετωπιστούν». Προσθέτει δε ότι «εστάλη σήμερα και σχετικό έγγραφο από την αρμόδια διεύθυνση του ΥΠΕΧΩδΕ τόσο προς το δήμο Αθηναίων όσο και προς τους μελετητές του γηπέδου του Παναθηναϊκού».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ