ΠΟΕ-ΟΤΑ: Σήμερα η ημερίδα για τα σκουπίδια της Αττικής

H διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής θα βρεθεί στο επίκεντρο ημερίδας που διοργανώνει σήμερα η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και την Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α.

Οι εργασίες της ημερίδας  που έχει τίτλο «Για μία βιώσιμη, οικονομική και φιλική στο περιβάλλον διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής» ξεκινούν στις 10.00 το πρωί στο Ξενοδοχείο «Athens Imperial» (Πλατεία Καραϊσκάκη – Αθήνα)

Έχουν προσκληθεί να καταθέσουν τις απόψεις τους εκπρόσωποι των υπουργείων Εσωτερικών και Περιβάλλοντος, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των πολιτικών κομμάτων, οικολογικών κινήσεων, επιστημονικών φορέων και τοπικών φορέων του Νομού Αττικής.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου της ΠΟΕ-ΟΤΑ η ημερίδα αποτελεί «συνέχεια δράσεων της για την ανάπτυξη ενός κοινού μετώπου πάλης των εργαζομένων και όλων των κοινωνικοπολιτικών φορέων, οικολογικών οργανώσεων και κινημάτων πολιτών, υπέρ του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της Διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων και κατά την επιχειρούμενης προσπάθειας της κυβέρνησης και του Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α. για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της.

Σε αντίθεση με τα κυβερνητικά σχέδια ανάθεσης της Διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων σε μεγαλοεργολάβους, η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. έχει διατυπώσει ολοκληρωμένη πρόταση διαχείρισης των απορριμμάτων, που δεν επιβαρύνει οικονομικά τους πολίτες, θα προστατεύει το περιβάλλον και τη Δημόσια Υγεία και δεν θα προκαλεί «στρατιές» απολυμένων εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση προς όφελος μόνο των ιδιωτικών συμφερόντων», καταλήγει η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Για να διαβάσετε το πλήρες πρόγραμμα της ημερίδας κάντε κλικ εδώ

Για το προηγούμενο ρεπορτάζ κάντε κλικ εδώ:

http://www.aftodioikisi.gr/dhmoi/poe-ota/10353

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΟΕ-ΟΤΑ