Πάρος: Αναστέλλονται προσωρινά οι κινητοποιήσεις – Υποσχέσεις για το Κέντρο Υγείας

Σε αναστολή των κινητοποιήσεών τους, προχωρούν οι κάτοικοι και ο επιχειρηματικός κόσμος της Πάρου και της Αντίπαρου, με αφορμή την υπολειτουργία στο Κέντρο Υγείας Πάρου (κλικ εδώ για να διαβάσετε προηγούμενο θέμα aftodioikisi.gr).

Όπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση (κλικ εδώ) ο Εμποροεπαγγελματικός Συλλόγος Πάρου-Αντιπάρου, σε επιστολή του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου Δ. Τσιργή προς το δήμαρχο Πάρου Χρ. Βλαχογιάννη, διαβεβαιώνεται ότι:

«1. Τη Δευτέρα θα έρθει παιδίατρος με απόσπαση, θα παραμείνει μέχρι να έρθει επικουρικός παιδίατρος, και εκείνος θα παραμείνει έως ότου καλυφθεί η θέση με κανονικό παιδίατρο.

»2. Θα καλυφθεί το κενό της νοσηλεύτριας με απόσπαση από το Νοσοκομείο Σύρου.

»3. Από18 Απριλίου και για 2 χρόνια θα έρθουν 2 άτομα για το ΕΚΑΒ.

»4. Τα προβλήματα στο ακτινολογικό και στις προμήθειες θα λυθούν από το Μάιο».

Όσο για τις βάρδιες; Αυτές, σύμφωνα με τον επιστημονικό διευθυντή του Κέντρου Υγείας θα καλυφθούν κανονικά το Πάσχα.

Τι αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο

Κατόπιν αυτών, η δημοτική Αρχή και το δημοτικό συμβούλιου Πάρου-Αντίπαρου αποφάσισαν την αναστολή των κινητοποιήσεων για τις ημέρες του Πάσχα, ενώ σε περίπτωση που τα προβλήματα συνεχιστούν μετά τις γιορτές οι Παριανοί θα συνεχίσουν τον αγώνα τους με περαιτέρω κινητοποιήσεις.

Προτάσεις του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου

Ο Σύλλογος, με αφορμή την όλη κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Πάρου, πρότεινε εγγράφως στο δημοτικό συμβούλιο «να επανδρώσει, όσο γίνεται, σωστά τη μια βάρδια (την πρωινή) και να αναστείλει την λειτουργία του για τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας. Η απόφαση αυτή να δοθεί στη δημοσιότητα και να σταλεί σε κάθε αρμόδιο, με την παρατήρηση ότι αυτό θα συνεχιστεί μέχρι το Κέντρο Υγείας και το ΕΚΑΒ να μπορούν να λειτουργούν με ασφάλεια».

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ


Αφήστε μια απάντηση