Πανδαιμόνιο και «ξύλο» στο δημοτικό συμβούλιο Ελληνικού

Ειρωνεία και πρωτοφανή αλαζονεία καταλογίζει στο δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης Χρήστο Κορτζίδη η παράταξη «Αγώνας για το μέλλον», η αξιωματική αντιπολίτευση, με αφορμή τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του δήμου για το 2011 την περασμένη Παρασκευή κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. Συνεδρίαση στην οποία κυριάρχησε το πανδαιμόνιο, το «ξύλο» και η «τραμπουκική συμπεριφορά» συνεργάτη του δημάρχου, όπως καταγγέλει ο «Αγώνας για το μέλλον» (βλ. το σχετικό βίντεο της aftodioikisi.gr).

Με σημερινή του ανακοίνωση (πατήστε εδώ για να τη διαβάσετε), μάλιστα, χαρακτηρίζει «ντροπή για την ιστορία του νέου δήμου μας και για το θεσμό του δημοτικού συμβουλίου» τα όσα συνέβησαν, και σημειώνει:

«Εμάς επέλεξε ο λαός, σας αρέσει-δεν σας αρέσει»

«Η αρχή έγινε -όπως για πολλοστή φορά συμβαίνει στο δ.σ.- όταν διακόπηκε την ώρα που μιλούσε και ανέπτυσσε τις απόψεις του ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του «Αγώνα για το Μέλλον» Γιάννης Κωνσταντάτος. Τόσο ο πρόεδρος του δ.σ. Αγγ. Παπασπύρου όσο και ο δήμαρχος Χρ. Κορτζίδης -προφανώς ενοχλημένοι από την ασκούμενη στη διοίκηση κριτική- με την εν γένει στάση και τα ειρωνικά σχόλιά τους διέκοψαν το λόγο του κ. Γ. Κωνσταντάτου, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλη ένταση. Στην κριτική που δεν τους αρέσει ο δήμαρχος επιστρατεύει την ειρωνεία, αλλά και μια πρωτοφανή αλαζονεία, δηλώνοντας «πως, εμάς επέλεξε ο λαός, σας αρέσει-δεν σας αρέσει» για να δικαιολογήσει την υπεροπτική συμπεριφορά του».

Επόπτης-χωροφύλακας

Όπως, μάλιστα, αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο «Αγώνας για το μέλλον», «στη συνέχεια, η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο, όταν ο δημοτικός σύμβουλος Μ. Τρίκας της παράταξης του δημάρχου, κ. Χρ. Κορτζίδη, σε ρόλο «επόπτη-χωροφύλακα», απαίτησε φωνασκώντας να σταματήσει η βιντεοσκόπηση της συνεδρίασης από το τοπικό κανάλι LOCAL TV και… να σβήσει το περιεχόμενό της, ενώ στη συνέχεια, σε έξαλλη κατάσταση, χρησιμοποιώντας χυδαίες ύβρεις και χειροδικώντας, επιτέθηκε κατά του εκδότη του περιοδικού «Παράθυρο στο Μέλλον» Φ. Μάνταλου που τόλμησε να καταγράψει και αυτός τη συνεδρίαση του δ.σ. με το κινητό του».

Καταγγελίες

Αποτέλεσμα όλων αυτών; Η διακοπή της συνεδρίασης για 20 λεπτά και την παράταξη του «Αγώνα για το μέλλον» να καταγγέλλει, μεταξύ άλλων:

– Το δήμαρχο Χρ. Κορτζίδη, «που παρακολουθούσε από τη θέση του απαθής και σιωπηλός τα συμβαίνοντα από τον σύμβουλό του, ως θιασώτη και υποκινητή αυτών των θλιβερών γεγονότων, που θυμίζουν άλλες εποχές και πρακτικές. Με τον τρόπο αυτό προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τον κόσμο από την αδυναμία του να παράγει έργο ουσίας για τον τόπο μας».

– Τον πρόεδρο του δ.σ. Αγγ. Παπασπύρου, «που παραβλέποντας τον επιβαλλόμενο από το νόμο ανεξάρτητο από τις παρατάξεις θεσμικό ρόλο του, λειτουργεί ως στέλεχος και προέκταση της διοίκησης, ανεχόμενος δυστυχώς όχι για πρώτη φορά- αυτές και άλλες απαράδεκτες συμπεριφορές συμβούλων της διοίκησης, και όχι μόνο».

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ


Αφήστε μια απάντηση