«Πάγωμα» των τελών στο Δ. Θεσσαλονίκης

Το «πάγωμα» των δημοτικών τελών ενέκρινε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, ενώ στο ίδιο ύψος θα παραμείνουν και τα τέλη της δημοτικής ενότητας Τριανδρίας (πρώην δήμου) που είναι χαμηλότερα από αυτά του δήμου Θεσσαλονίκης.

Για πρώτη φορά θεσπίζεται δημοτικό τέλος ύψους 1 ευρώ το χρόνο για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων.

Δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης πρότειναν την μείωση των δημοτικών τελών, λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας και την απαλλαγή των ανέργων.

Εγκρίθηκε το τεχνικό πρόγραμμα

Εξάλλου, με τις ψήφους της συμπολίτευσης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Θεσσαλονίκης για το 2011, ύψους 32 εκατ. ευρώ, έναντι 56 εκατ. πέρσι.

To τεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ανάπλαση του δεύτερου κομματιού της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης (από τους ναυταθλητικούς ομίλους μέχρι το Λευκό Πύργο), έργο που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και προϋπολογίζεται να απορροφήσει φέτος 8,5 εκατ. ευρώ. Επίσης, προβλέπει την ανάπλαση του διατηρητέου κτιρίου των πρώην δημοτικών σφαγείων, με προϋπολογισμό 1.350.000 ευρώ, έργο που θα χρηματοδοτηθεί και πάλι από το ΕΣΠΑ και θα δημοπρατηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Κατά ψήφισαν οι παρατάξεις της ελάσσονος αντιπολίτευσης, ενώ η παράταξη του Κώστα Γκιουλέκα αποχώρησε από τη συζήτηση σε ένδειξη διαμαρτυρίας γιατί άργησε να δοθεί στο δημοτικό συμβούλιο το τεχνικό πρόγραμμα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ