Όχι δημάρχων στην κατασκευή μονάδων ηλεκτροπαραγωγής στη Χαλυβουργική

Την αντίθεσή τους στην κατασκευή δύο μεγάλων μονάδων ηλεκτροπαραγωγής στη «Χαλυβουργική» ισχύος 880 ΜW, επεσήμαναν σε κοινή συνέντευξή τους, οι δήμαρχοι Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Μάνδρας-Ειδυλλίας, Χαϊδαρίου και Αγίας Βαρβάρας.

Σύμφωνα με την άποψή τους, η δημιουργία των δύο μονάδων ηλεκτροπαραγωγής θα έχει ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση στο περιβάλλον τουλάχιστον 2.000 τόνοι οξειδίου του αζώτου, την αύξηση του όζοντος κι επιπλέον τη διόγκωση των ποσοτήτων των στερεών αποβλήτων που θα ρυπάνουν και θερμικά τον κόλπο της Ελευσίνας.

Ως εκ τούτου ζητούν από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη, να ακυρώσει την έγκριση περιβαλλοντικών όρων και να ξεκινήσει νέα μελέτη στην οποία θα απεικονίζεται το σύνολο των εγκαταστάσεων και των αποβλήτων.

Παράλληλα απαιτούν από τη ΔΕΗ να αποσύρει άμεσα το ενδιαφέρον της, καθώς δεν υφίσταται πλέον «έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας στο νότιο πεδίο».

Μάλιστα ο δήμαρχος Ελευσίνας, Γιώργος Αμπατζόγλου δεν έκρυψε την πρόθεσή του να φτάσει την υπόθεση στα άκρα, προσφεύγοντας δικαστικά στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στέλνοντας καταγγελίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κινητοποιώντας τους δημότες τους.

 Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ασπροπύργου, Νίκος Μελετίου, τόνισε ότι η «Χαλυβουργική» κοντεύει να ενωθεί με τη Σαλαμίνα επειδή όπως, σημείωσε χαρακτηριστικά, «μπαζώνει καθημερινά τη θάλασσα».

Την περιβαλλοντική υποβάθμιση τη σύσσωμη αντίδραση των πολιτών της Δυτικής Αττικής, υπόγραμμισε ο δήμαρχος Μάνδρας- Ειδυλλίας, Γιώργος Δρίκος.

Να δοθεί τέλος στα σχέδια υποβάθμισης της Δυτικής Αττικής επεσήμανε ο δήμαρχος Χαϊδαρίου, Δημήτρης Μαραβέλιας, με το δήμαρχο της Αγίας Βαρβάρας, Γιώργο Καπλάνη, να εκφράζει την αγανάκτησή του, σημειώνοντας ότι δεν είναι δυνατό να συγκεντρώνονται όλες οι απεχθείς λειτουργίες στη Δυτική Αθήνα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ