Μίχας: Τρεις προτάσεις για τα σκουπίδια στον Πειραιά

Τις προτάσεις της παράταξης «Πειραιάς Πολιτών Καθαρή Συμφωνία» προκειμένου να δοθεί λύση πρόβλημα της καθαριότητας, που ταλανίζει εδώ και χρόνια την πόλη του Πειραιά, και να αυξήσει τη συμμετοχή της πόλης στην ανακύκλωση, παρουσίασε κατά τη διάρκεια ειδικής συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά ο Γιάννης Μίχας.

Συγκεκριμένα ο κ. Μίχας προτείνει:

•1.    Τη μείωση των ποσοτήτων των σκουπιδιών που οδηγούνται στους κάδους

•2.    Την αύξηση των ποσοτήτων των υλικών που μπορούν να ανακυκλωθούν

•3.    Την αποτροπή υγειονομικής ή μη ταφής όλων εκείνων των αποβλήτων που μπορούν να αξιοποιηθούν για την παραγωγή ενέργειας ή άλλων χρήσιμων προϊόντων.

«Μια πόλη που θα έπρεπε να αποτελεί τη βιτρίνα της χώρας και παράδειγμα προς μίμηση αποτελεσματικών τρόπων διαχείρισης και αποκομιδής των απορριμμάτων, παράγει μια εικόνα που υπονομεύει κάθε δυνατότητα προσέλκυσης επισκεπτών και προώθησης των υπηρεσιών και των συμφερόντων της. Η κατάσταση μπορεί να αλλάξει. Εάν η διοίκηση δείξει αλλαγή στη νοοτροπία, οι πολίτες θα ακολουθήσουν», επισημαίνει ο κ. Μίχας και συμπληρώνει: «Εάν εμείς κάνουμε την αρχή η πόλη μπορεί να αλλάξει. Οι πολίτες θέλουν να δουν έναν ομορφότερο και καθαρότερο Πειραιά. Οι πολίτες θέλουν να καμαρώσουν έναν ομορφότερο και καθαρότερο Πειραιά. Ο Πειραιάς μπορεί να γίνει μια καθαρή πόλη βασισμένη σε σύγχρονες μεθόδους αποκομιδής απορριμμάτων και στη φιλική στο περιβάλλον συμπεριφορά των δημοτών του. Ο στόχος είναι δύσκολος, δεν είναι όμως ανέφικτος. Αρκεί να κάνουμε μια νέα αρχή με σεβασμό στο περιβάλλον, στην πόλη και στα χρήματα που καταβάλλουν γι’ αυτό τον σκοπό οι συμπολίτες μας».

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ