Μ. Βαρβιτσιώτης: Το παιχνίδι ήταν πουλημένο

Λάβρος κατά του δημάρχου Γλυφάδας Κώστα Κόκκορη ήταν ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο επικεφαλής τής παράταξης «Μαζί για τη Γλυφάδα», σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες βράδυ, και την οποία παρακολούθησε πλήθος δημοτών της πόλης.

Αφορμή τη δημοσιοποίηση του «Συμφωνητικού Συνδιοίκησης και Προγραμματικής Σύγκλισης για το Δήμο Γλυφάδας» μεταξύ του δημάρχου και των κ.κ. Λανδράκη και Παπαδόπουλου κατά τη διάρκεια της πρώτης και της δεύτερης εκλογικής Κυριακής για το δημαρχιακό θώκο της Γλυφάδας.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε ότι «το παιχνίδι ήταν πουλημένο» και κατήγγειλε τη συμφωνία και ζήτησε «τις παραιτήσεις όλων των εμπλεκομένων σε αυτή τη βρώμικη υπόθεση».

Επίσης, μίλησε για συνδιαλλαγή και ανταλλάγματα, για «ιδιότυπη παρέα του κ. Κόκκορη», που «ακυρώνει στην πράξη το ρόλο του δημοτικού συμβουλίου που είναι αρμόδιο να ορίζει τις διοικήσεις νομικών προσώπων και δημοτικών επιχειρήσεων.

»Εκθέτει τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας που δεν είχαν υπόψιν τους αυτές τις μεθοδεύσεις. Προκαλεί τη μήνι των πολιτών που πίστεψαν τις εξαγγελίες για διαφάνεια και δημοκρατία. Διαψεύδει κάθε έννοια αξιοκρατίας και συμμετοχής. Αμαυρώνει την πορεία του δήμου στο μέλλον».

Μάλιστα, όπως σημείωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για τη Γλυφάδα», «δεν ξέρω αν το μνημόνιο που δημοσιεύθηκε είναι πλαστό ή όχι, ξέρω όμως ότι τέτοιου είδους συμφωνία μού προτάθηκε και το αρνήθηκα.

»Όμως οι μετεκλογικές τους πράξεις και οι αντιλήψεις τους για τη Δημοτική Αρχή είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Όσα έπραξαν μετεκλογικά επιβεβαιώνουν στο ακέραιο τις σοκαριστικές λεπτομέρειες που περιλαμβάνοντο στο κεφάλαιο «Συμφωνία Συνδιοίκησης», η οποία κρατήθηκε κρυφή την προεκλογική περίοδο.

»Συγκεκριμένα:
– Στα διοικητικά συμβούλια του GOLF, του νομικού προσώπου, της ΔΕΑΠ κλπ., έχουν ενταχθεί στελέχη των παρατάξεων Λανδράκη και Παπαδόπουλου, όπως η κ. Φρ. Μαλάμη και οι κ. Ν. Βάκκας και Ι. Γκέκας, αναπληρωτής πρόεδρος στο GOLF είναι ο κ. Παπαδόπουλος, δ/νουσασύμβουλος η κόρη του και ως ειδική συνεργάτης προσελήφθη η σύντροφος του κ. Λανδράκη, κ. Π. Δάρα.

– Επαληθεύεται επίσης και από όλη την συμπεριφορά των τριών αυτών παρατάξεων στις ψηφοφορίες, στο δημοτικό συμβούλιο, στην καθημερινή λειτουργία του δήμου κ. ά.

– Στις επιλογές που έγιναν από την αντιπολίτευση δεν επελέγησαν πρόσωπα της παράταξης «Μαζί για τη Γλυφάδα» ή των «Ανοικτών Οριζόντων» αλλά μόνο της «Συνδιοίκησης». Για παράδειγμα, στο διοικητικό συμβούλιο του Γκολφ δεν μετέχει μέλος της Αντιπολίτευσης».

Καταλήγοντας, ο κ. Βαρβιτσιώτης έκανε λόγο για «γλυφαδιώτικη τρόικα» που φοβάται τον έλεγχο και για πλειοψηφία του 50,01% η οποία «θα καταγραφεί ως ένα συνονθύλευμα συμφερόντων που ενώθηκαν συγκυριακά με στόχο τη νομή του δήμου σε συγκεκριμένες οικογένειες».

Στο μεταξύ, ο δημοτικός σύμβουλος του δημάρχου Κ. Κόκκορη, Βασίλης Μουλακάκης, με ανοιχτή επιστολή του (μπορείτε να τη διαβάσετε στο σχετικό θέμα της aftodioikisi.gr, πατώντας εδώ), διαχώρισε τη θέση του από το «Συμφωνητικό Συνδιοίκησης» και υπογράμμισε πως η συστράτευση με τη «Δυνατή Γλυφάδα» «είχε και έχει ως μοναδικό σκοπό την ανιδιοτελή προσφορά μου στα κοινά του δήμου».

Για να διαβάσετε ολόκληρη τη δήλωσε του κ. Βαρβιτσιώτη, πατήστε εδώ.
Για σχετικό παρασκήνιο της aftodioikisi.gr, κάντε κλικ εδώ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ