ΚΤΕΛ Αρκαδίας: Δε θα διακοπούν οι μεταφορές μαθητών στην Τρίπολη

Κανονικά θα γίνεται η μεταφορά των μαθητών στην Τρίπολη με τα ΚΤΕΛ, μετά τις διαβεβαιώσεις για άμεση επίλυση του ζητήματος με τις πληρωμές, που πήραν οι ιδιοκτήτες των λεωφορείων του νομού σε συναντήσεις που είχαν στην Αθήνα με τους υφυπουργούς Εσωτερικών Γιώργο Ντόλιο και Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη.

Οι συναντήσεις έγιναν, παρουσία του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, και αυτό που προέκυψε είναι ότι η κυβέρνηση προτίθεται να ρυθμίσει συνολικά το θέμα του χρέους που υπάρχει από τη μεταφορά των μαθητών με όλα τα ΚΤΕΛ της χώρας.

Έτσι, μέσα στο προσεχές δεκαήμερο όσες περιφέρειες δεν έχουν στείλει θα κληθούν να στείλουν όλα τα οικονομικά στοιχεία στον υφυπουργό Εσωτερικών προκειμένου να καταστεί γνωστό το συνολικό χρέος των νομαρχιών, οι οποίες καταργήθηκαν, προς όλα τα ΚΤΕΛ της χώρας, που έχουν μεταφορικό έργο μαθητών μέχρι και 31/12/2010. Ακολούθως, ο υφυπουργός Γ. Ντόλιος θα διαβιβάσει τα οικονομικά στοιχεία στον υφυπουργό Οικονομικών Φ. Σαχινίδη. Εκείνος θα καλέσει την Ομοσπονδία των ΚΤΕΛ για να συμφωνήσουν σε μια συνολική λύση στην εξόφληση του χρέους.

Από την πλευρά τους τα ΚΤΕΛ, στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία στη διαπραγμάτευση, αναμένεται να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη και -φυσικά- να αναστείλουν το μεταφορικό έργο των μαθητών.

Βλ. σχετικό θέμα της aftodioikisi.gr στο http://aftodioikisi.gr/dhmoi/10383

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ