Κοντρα Καμίνη-Κακλαμάνη για Διπλή Ανάπλαση, τζαμί, Ακαδημία Πλάτωνος

Τα θέματα της κατασκευής ισλαμικού τεμένους, των χώρων πρασίνου της Ακαδημίας Πλάτωνος και της Διπλής Ανάπλασης βρέθηκαν στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης μεταξύ του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Νικήτα Κακλαμάνη.

Αφορμή, επιστολή του Ν. Κακλαμάνη προς το δήμαρχο Αθηναίων με την οποία επικρίνει τη δημοτική αρχή για καθυστερήσεις και στα τρία επείγοντα για την πόλη αυτά θέματα, ζητώντας να συζητηθούν στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

«Η αδυναμία της νέας δημοτικής αρχής να προχωρήσει και να δώσει λύση σε σημαντικά θέματα της πόλης των Αθηνών είναι, πλέον, γνωστή σε όλους, μέσα από τα έργα και τις ημέρες της το τελευταίο εξάμηνο.  Για τα ανοιχτά ζητήματα, ωστόσο, που αφορούν και επηρεάζουν άμεσα την ζωή των Αθηναίων πολιτών, θα πρέπει ο κ. Καμίνης και η παράταξή του -επιτέλους- να πάρουν θέση, αναλογιζόμενοι ότι, μετά από τόσους μήνες, κάποια στιγμή, οφείλουν να αφήσουν τα λόγια και να διοικήσουν», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετικό δελτίο Τύπου της δημοτικής παράταξης «Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας».

Καμίνης: Τι έκανε τέσσερα χρόνια;

Στις αιτιάσεις του Ν. Κακλαμάνη απάντησε με δήλωσή του ο Γ. Καμίνης τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Και τα τρία θέματα – ισλαμικό τέμενος, Ακαδημία Πλάτωνος, διπλή ανάπλαση – αποτελούν δεσμεύσεις μας τις οποίες μας έδωσαν εντολή οι δημότες να υλοποιήσουμε. Αυτό ακριβώς θα κάνουμε, αντιμετωπίζοντάς τα όμως όχι με τη βιασύνη και την καταστροφική προχειρότητα που επέδειξε η προηγούμενη δημοτική αρχή, αλλά με την πρέπουσα σοβαρότητα και υψηλό αίσθημα ευθύνης. Χαίρομαι που ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, αντιλαμβάνεται επιτέλους τον επείγοντα χαρακτήρα των ζητημάτων – λυπάμαι για την πόλη μας που δεν αντιλήφθηκε τον χαρακτήρα αυτό τα τέσσερα χρόνια που είχε την υποχρέωση να δώσει λύση».

Σε ανταπάντησή του ο Ν. Κακλαμάνης τονίζει ότι ο κ. Καμίνης δεν λέει τίποτα την ταμπακιέρα: «Θα φέρει τα τρία ζητήματα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο; Αν ναι, τότε θα τα πούμε όλα εκεί…», καταλήγει.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ