Καμίνης: Τα επεισόδια τα προκάλεσαν οι συνδικαλιστές…

Στους συνδικαλιστές,  που «επιχείρησαν με βίαιο τρόπο να εμποδίσουν την έναρξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου», επέρριψε τις ευθύνες για τα σημερινά επεισόδια στην «Τεχνόπολι», ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Στη δήλωσή του ο κ. Καμίνης εκφράζει την ικανοποίησή του γιατί «ο κύριος Νικήτας Κακλαμάνης και η παράταξή του αποφάσισαν τελικώς να επιστρέψουν στο δημοτικό συμβούλιο και να ασκήσουν το δικαίωμά τους να ελέγχουν τη δημοτική αρχή», ασκώντας ωστόσο κριτική, γιατί «την ίδια ώρα επιμένουν να στηρίζουν πολιτικά όσους επιδιώκουν την παράλυση του δήμου, που δεν εξηγείται με κοινή λογική παρά μόνο με μικροκομματικά κριτήρια».

«Ανοιχτή Πόλη»: Στο όριο του πολιτεύματος οι πρακτικές Καμίνη

Για επιλογή της «στρατηγικής της έντασης» κατηγορεί τον Γ. Καμίνη η «Ανοιχτή Πόλη». Το αιτιολογεί, τονίζοντας ότι «κάλεσε τα ΜΑΤ, για να αποτρέψουν την ειρηνική παράσταση διαμαρτυρίας των συμβασιούχων εργαζομένων που έχουν καταλάβει το δημαρχείο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τραυματίες…. Η Ανοιχτή Πόλη, μετά τα παραπάνω, αποχώρησε από το Δημοτικό Συμβούλιο, παρά το γεγονός ότι μια σειρά κρίσιμα θέματα έπρεπε να συζητηθούν από όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Για εμάς σήμερα το βασικό ζήτημα ήταν να καταδικαστούν, χωρίς καμία ανοχή, οι καινοφανείς, αυταρχικές, στο όριο των διαδικασιών του πολιτεύματος, πρακτικές της δημοτικής αρχής», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΑΝΤΑΡΣΙΑ: «Όχι στο δήμαρχο των ΜΑΤ»

«ΟΧΙ στον δήμαρχο των ΜΑΤ, των χημικών και του Μνημόνιου», είπε από τη μεριά του ο  Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος με την «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας». Μάλιστα, ο κ. Κωνσταντίνου «κατέθεσε» στο προεδρείο ένα από τα χημικά που έριξαν τα ΜΑΤ (φωτό).

Για να διαβάσετε το προηγούμενο ρεπορταζ κάντε κλικ εδώ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ