Καμίνης-Συμβασιούχοι: Οριστική ρήξη για τη «μεσολάβηση»

Μία δέσμευση που λίγες ώρες αργότερα αναιρέθηκε ή μία δέσμευση που δεν δόθηκε ποτέ; Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: Οι σχέσεις του νέου δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη με τους συμβασιούχους του δήμου φαίνεται ότι οδηγούνται σε οριστική ρήξη. Κι αυτό γιατί οι μεν πρώτοι δηλώνουν ότι τους υποσχέθηκε διαμεσολάβηση στον υπουργό Εσωτερικών προκειμένου να σταματήσουν τη μερική κατάληψη στο δημαρχείο της Λιοσίων η δε πλευρά του δημάρχου τρεις ώρες μετά τις σχετικές δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΔΑ (Σύλλογος Εργαζομένων στο Δήμο Αθηναίων) Βασίλη Πολυμερόπουλου* διέψευδε ότι ο κ. Καμίνης ανέλαβε οποιοδήποτε δέσμευση απέναντι στους συμβασιούχους.

Συγκεκριμένα, πηγές του Δήμου Αθηναίων μετά τη δήλωση του δημάρχου με την οποία κατηγορούσε τους συμβασιούχους ότι επιδόθηκαν σε απειλές και εκβιασμούς**, έλεγαν στην aftodioikisi.gr ότι «ουδέποτε ο δήμαρχος δεσμεύθηκε ότι θα μεσολαβήσει στο υπουργείο Εσωτερικών», αποδίδοντας τα όσα ειπώθηκαν (προφανώς από τον κ. Πολυμερόπουλο) σε «παιχνίδια των συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ».

Μπαλασόπουλος διαψεύδει Καμίνη

Ωστόσο τα όσα υποστήριξε ο Β. Πολυμερόπουλος επιβεβαιώνει με δηλώσεις του στην aftodioikisi.gr και ο (προερχόμενος από την ΠΑΣΚΕ) πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος, ο οποίος ήταν παρών στη συνάντηση:  «Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης μας διαβεβαίωσε ότι μέχρι το βράδυ θα έχει θέσει το θέμα στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, προκειμένου να ακολουθήσουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες σχετικά με την επίλυση του προβλήματος», δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλασόπουλος. Προσθέτει δε ότι η πρόταση αφορούσε αυξημένη μοριοδότηση των συμβασιούχων στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ.

Πολυμερόπουλος: Ο δήμαρχος αυτοαναιρείται

Ακόμη πιο σκληρός στις δηλώσεις του προς την aftodioikisi.gr είναι ο πρόεδρος του ΣΕΔΑ Βασίλης Πολυμερόπουλος: «Θεωρώ ότι ο δήμαρχος Αθηναίων Γ.  Καμίνης είναι εκτός τόπου και χρόνου. Έχει προβεί σε μία αλλοπρόσαλλη δήλωση αναιρώντας  τον εαυτό του και αυτά που συζήτησε με αντιπροσωπεία των εργαζομένων. Δυστυχώς ο δήμαρχος αναιρόντας όλη αυτή τη συζήτηση που κάναμε στη συνάντηση, έντρομος προφανώς μετά από άνωθεν παρέμβαση βγήκε και έκανε μία δήλωση που ουδεμία σχέση έχει με τα όσα συζητήθηκαν στη συγκεκριμένη  συνάντηση. Δηλαδή, ότι τα όσα μας δεσμεύθηκε ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλία προ το υπουργείο Εσωτερικών στην κατεύθυνση της επίλυσης του θέματος και για τα αποτελέσματα αυτής της πρωτοβουλίας θα ενημερώσει είτε εμένα προσωπικά ή τον Θέμη τον Μπαλασόπουλο,   «το απόγευμα ή το βραδάκι», (χρησιμοποιώ επακριβώς τις εκφράσεις του)

και εμείς ως κίνηση καλής θέλησης αποχωρήσαμε από τον έκτο όροφο της οδού Λιοσίων, λέγοντας του ότι θα αντιμετωπίσουμε με τις καλύτερες των προθέσεων την παρέμβασή του. Πρόθεση μας δεν ήταν να θέσουμε υπό ομηρία το δήμαρχο στο γραφείο του, πράγμα το οποίο ήταν πολύ εύκολο για μας ώστε να εξευτελίσουμε το θεσμό του δημάρχου αλλά να τον εξαναγκάσουμε να πάψει να παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο και να πάρει πρωτοβουλίες ως δήμαρχος αθηναίων όπως έκανε για όλα τα προβλήματα του δήμου οι προκάτοχοί του.

Δυστυχώς ή στάση του  είναι ακατανόητη και από εδώ και πέρα μας αποδεσμεύει από μία ηθική αυτοσυγκράτηση που είχαμε επιδιώξει μέχρι τώρα διότι αυτοαναιρείται μόνιμα και στα λόγια και στα έργα», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Πολυμερόπουλος.

 

Για να διαβάσετε τη δήλωση του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων και το προηγούμενο ρεπορτάζ σχετικά με τη μεσολάβηση κάντε κλικ εδώ

Για να διαβάσετε τη δήλωση του δημάρχου Αθηναίων κάντε κλικ εδώ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ