Καμίνης προς συμβασιούχους: «Δε νομοθετώ εγώ»

«Δε νομοθετώ εγώ», επισημαίνει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, στους συμβασιούχους, που από χτες έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του δημαρχιακού μεγάρου.

Σύμφωνα με το επιτελείο του, ο κ. Καμίνης δεν έχει δικαίωμα παρέμβασης στο θέμα των συμβασιούχων, μιας και δεσμεύεται από τη νομοθεσία, με δεδομένο ότι δεν μπορεί να γίνει ανανέωση συμβάσεων και οι προσλήψεις γίνονται μέσω ΑΣΕΠ.

Η παρούσα δημοτική αρχή δε φέρει καμία ευθύνη για το θέμα των συμβασιούχων, ξεκαθάρισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Καμίνης, μιλώντας στο MEGA, ο οποίος μάλιστα κατηγόρησε τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο, ότι είναι «ο πρωτοστάτης της όλης υπόθεσης».

Παράλληλα ο κ. Καμίνης εξαπέλυσε επίθεση, με αφορμή την «αναγκαστική ματαίωση της διεξαγωγής της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου» και στηλίτευσε τις «συνθήκες εκβιασμού και εκφοβισμού», που διαμόρφωσαν με την κίνησή τους οι συμβασιούχοι.

«Μπήκαν στο δημαρχείο με τη βία, προπηλακίζοντας συναδέλφους τους στην είσοδο έτσι ώστε να καταλάβουν την αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου», συμπληρώνει ο δήμαρχος Αθηναίων, ο οποίος καταδίκασε «με τον πιο έντονο τρόπο όλες τις ενέργειες που εμποδίζουν τη λειτουργία των δημοκρατικά εκλεγμένων οργάνων του δήμου».

Από την πλευρά τους οι συμβασιούχοι, διαμαρτύρονται για την απόφαση του δημάρχου να ακυρώσει τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ζητούν από τον κ. Καμίνη κι από τις υπόλοιπες παρατάξεις του δήμου να συναντηθούν άμεσα με τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση και να απαιτήσουν την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που τους αφορά.

Επισημαίνεται ότι οι συμβασιούχοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κατάληψη και στις 11:00 το πρωί θα προχωρήσουν σε γενική συνέλευση στο Γκάζι.

Να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα, κατάληψη πραγματοποιείται και στο αμαξοστάσιο του δήμου, επί της Ιεράς Οδού, με αποτέλεσμα να επανέρχεται ο κίνδυνος συσσώρευσης σκουπιδιών στους δρόμους.

Για να διαβάσετε προηγούμενο ρεπορτάζ κάντε κλικ εδώ:

http://www.aftodioikisi.gr/dhmoi/dimos_athinaion/10676

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ