Καμίνης: Ο δήμος να αποφασίζει για το κέντρο

Μέσα από το δήμο ζήτησε να περνούν όλες οι αποφάσεις για το κέντρο της Αθήνας ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Μιλώντας στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής ο κ. Καμίνης τόνισε ότι δεν έχει αντίρρηση ο δήμος για τις όποιες παρεμβάσεις στην Αθήνα να συνεργάζεταιμε το φορέα που τις πραγματοποιεί· ωστόσο, καλό θα ήταν -όπως είπε- εκείνος να αποφασίζει για την πόλη. Για παράδειγμα, ανέφερε τις πεζοδρομησεις, όπως αυτή της Πανεπιστημίου,  που σήμερα είναι ευθύνη του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Όσον αφορά στο κέντρο της Αθήνας και τα προβλήματά του, ο κ. Καμίνης είπε ότι δε θα εφαρμόσει «οραματική λύση», αλλά άμεση. Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, πρότεινε τη μετατροπή των εννέα κλειστών ξενοδοχείων του κέντρου της Αθήνας σε φοιτητικές εστίες προκειμένου να «ανασάνει» ο εμπορικός κόσμος και να αναβαθμιστεί η περιοχή. Μάλιστα, όπως σημείωσε, θα μπορούσε ο δήμος να αγοράσει διαμερίσματα και είτε να τα νοικιάσει είτε να τα πουλήσει σε νέα ζευγάρια, μέσω επιδότησης και χαμηλού ενοικίου, ως ένα επιπλέον μέτρο ανάσας για το πολύπαθο κέντρο.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των ξενοδοχείων που έχουν κλείσει στο κέντρο της Αθήνας είναι τα: «Αcropol», «Classical Fashion», «La Mirage» στην Ομόνοια, το «Εσπέρια Παλάς» στην οδό Σταδίου, το 4άστερο «Ιλισσός» στις αρχές της λεωφόρου Συγγρού, το «City Plaza» καθώς και το ξενοδοχείο «Κάνιγγος 21».

Ο κ. Καμίνης, συνεχίζοντας, τάχθηκε της ψήφισης εκτελεστικής ρύθμισης που θα κατοχυρώνει την ελεύθερη κίνηση των πολιτών στους δρόμους της πόλης και το επιχειρείν, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο ίδιος ποτέ δεν ήταν υπέρ της «δημοκρατίας του καναπέ», αλλά όλα, όπως είπε, πρέπει να γίνονται με μέτρο και με σεβασμό στη συνταγματική νομιμότητα.

Αναφορκά με τα σισίτια του Δήμου Αθηναίων, είπε πως μπορεί να μη γίνονται μόνον σε ένα σημείο στο κέντρο της πόλης, όπως είναι σήμερα, αλλά σε πολλές περιοχές με τη βοήθεια κινητών συνεργείων. Μ’ αυτό τον τρόπο, τόνισε, θα μπορούσε,ε πίσης, να «ανασάνει» το κέντρο.

Τέλος, αναφερόμενος στη διπλή ανάπλαση σε Βοτανικό και Λεωφόρο Αλεξάνδρας, εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για το έργο, υπογραμμίζοντας πως «αυτή τη στιγμή όλα βρίσκονται στον αέρα», καθώς «θα κληθούμε να πάρουμε μια απόφαση δύσκολη γιατί δεν υπάρχει επενδυτικό σχέδιο».

Μάλιστα, όπως σημείωσε, «δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουν μεγάλα έργα χωρίς τη συμμετοχή ιδιωτών […] Δεν δαιμονοποιώ την ιδιωτική πρωτοβουλία. Δίνω μεγάλη σημασία στην αναπτυξιακή πορεία του δήμου, με κανόνες διαφάνειας και σαφείς».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ