Καλαμάτα: Συνέχεια των αντιδράσεων για το νέο ΓΠΣ της πόλης

Τελικά δεν τέθηκε στο… αρχείο η υπόθεση με τις περιοχές της Βέργας και της Μικρής Μαντίνειας όσον αφορά στο νέο γενικό πολεοδομικό σχέδιο (ΓΠΣ) της Καλαμάτας, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι των περιοχών αυτών να προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις (βλ. παλαιότερο σχετικό θέμα της aftodioikisi.gr εδώ).

Κατάληψη-Αποκλεισμός-Ψήφισμα

Χθες, πραγματοποίησαν δίωρη κατάληψη του δημαρχείου Καλαμάτας, και αποκλεισμό του δρόμου προς Βέργα, ενώ επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στο δήμαρχο Καλαμάτας, με το οποίο ζητούν από δημοτική Αρχή και δημοτικό συμβούλιο «να προβούν στις άμεσες-κατεπείγουσες ενέργειες ώστε να μην κυρωθεί το ΓΠΣ Καλαμάτας σε ΦΕΚ», αλλά και «έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με μοναδικό θέμα τις εξελίξεις του ΓΠΣ Καλαμάτας».

Η απάντηση της δημοτικής Αρχής

Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, από την πλευρά του, σημείωσε ότι συμφωνεί να συγκληθεί δημοτικό συμβούλιο για το θέμα, αλλά -όπως εξήγησε- αυτό πρέπει να γίνει μετά την κοινοποίηση της επίσημης απόφασης του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Τάσου Αποστολόπουλου.

Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, όπως είπε, το ΓΠΣ εκφράζει συγκεκριμένη πολιτική, η οποία εκπορεύεται από το ΥΠΕΚΑ.

Σημειώνεται ότι η υλοποίηση του νέου ΓΠΣ της Καλαμάτας προχωράει κανονικά και αυτό παρά:

– τις ενστάσεις που υπάρχουν, και

-την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία ζητά να συνεχιστεί η διαδικασία διαλόγου για επαναδιατύπωση της Β2 φάσης του ΓΠΣ για τυπικούς και για ουσιαστικούς λόγους.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ