Κ. Λεβαντής: Κρύβει σκοπιμότητες η απόφαση του ΣτΕ

Την ανάγκη άμεσης ματαίωσης της λανθασμένης αλλά κι άδικης, όπως τη χαρακτηρίζει, επιλογής για την κατασκευή και λειτουργία χώρου διάθεσης αστικών αποβλήτων στο «Οβριόκαστρο», επαναλαμβάνει ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Κώστας Λεβαντής.

Με αφορμή την έκδοση απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, σχετικά με την απόρριψη των προσφυγών του πρώην Δήμου Κερατέας, των Ν.Α. Ανατολικής και Δυτικής Αττικής κατά της κατασκευής ΧΥΤΑ σε Κερατέα και Γραμματικό, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ότι «δεν συνδέεται με την ουσία των θεμάτων που θα εξετασθούν σε επόμενες προσφυγές κατά της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων του έργου και της απόφασης για άρση του αναδασωτέου χαρακτήρα της περιοχής και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν πρόκριμα».

Παράλληλα κάνει λόγο για μία χρονικά άκαιρη απόφαση, αφού ήδη επίκειται νέα αλλαγή του περιφερειακού σχεδιασμού και διερωτάται «πως είναι δυνατόν μία απόφαση σε προσφυγή που κατατέθηκε το 2006, εκδικάστηκε στις 30.12.2008 και η διάσκεψη έγινε στις 25.6.2009, εκδόθηκε στις 23.3.2011 σε μία περίοδο έντασης, κατάληψης της πόλης της Κερατέας από αστυνομικές δυνάμεις και προσπάθειας εκβιασμού σε τετελεσμένα γεγονότα».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ