ΥΠΕΣ: Προτεραιότητα στους ΟΤΑ για τις προσλήψεις

Τέρμα η αναμονή για 600 επιτυχόντες σε διαγωνισμούς των ΟΤΑ,  τα οριστικά αποτελέσματα των οποίων ανακοινώθηκαν το 2009,σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», καθώς αναμένεται απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών, η οποία θα «ξεπαγώσει» τις διαδικασίες για την πρόσληψή τους στους ΟΤΑ.

Τα 600 αυτά άτομα, από τα περίπου 6.500 άτομα που θα προσληφθούν φέτος (βλ. σχετικό ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr εδώ) με κοινή υπουργική απόφαση υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών, θα απορροφηθούν σε τομείς, όπου έχουν καταγράψει τις μεγαλύτερες ελλείψεις προσωπικού οι δήμοι, κυρίως στις κοινωνικές υπηρεσίες: βρεφονηπιακοί σταθμοί, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, ναυαγοσώστες κ.λπ.

Μετά την υπουργική απόφαση, οι τελικές αποφάσεις θα περάσουν και τον έλεγχο της αρμόδια διυπουργικής επιτροπής για την οριστική έγκριση.

Εξάλλου, με άλλη υπουργική απόφαση αναμένεται να προσληφθούν άλλοι περίπου 3.000 εποχικοί υπάλληλοι από τους 7.650 που έχουν δηλώσει πως έχουν ανάγκη περιφέρειες και δήμοι. Στα άτομα αυτά θα είναι και εκείνου που θα απασχοληθούν στους ανταποδοτικούς τομείς της καθαριότητας και της ύδρευσης, τομείς για τους οποίους δεν χρειάζεται έγκριση από τη διυπουργική επιτροπή, αν και προκηρύξεις και αποτελέσματα θα ελεγχθούν από το ΑΣΕΠ.

Φέτος, οι διαδικασίες προσλήψεων μόνιμου και εποχικού προσωπικού αναμένεται να είναι ταχύτερες από το 2010, καθώς υπάρχει προέγκριση των σχετικών κονδυλίων.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ