ΥΠ.ΕΣ.: Το έργο στην Κερατέα θα προχωρήσει κανονικά

Την κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι το έργο στην Κερατέα θα προχωρήσει όπως έχει σχεδιαστεί έδιναν πηγές του υπουργείου Εσωτερικών στην aftodioikisi.gr. «Δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει ο Περιφερειακός Σχεδιασμός ο οποίος είναι νομοθετημένος. Τα έργα θα προχωρήσουν κανονικά», έλεγαν χαρακτηριστικά. Προσέθεταν δε ότι «οι περιβαλλοντικοί όροι και η χωροθέτηση έχουν εγκριθεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος και, απʼ ότι γνωρίζουμε, δεν υπάρχει βούληση για αλλαγή τους».

Όσον αφορά την πρόταση του Δήμου Λαυρεωτικής για την κατασκευή εργοστασίου μηχανικής ανακύκλωσης των απορριμμάτων μόνο για τους Δήμους Λαυρεωτικής και Σαρωνικού εντός του ΒΙΟΠΑ Λαυρίου, οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι εφόσον είναι συμβατή μπορεί να ενταχθεί στον ήδη υπάρχοντα ΠΕΣΔΑ (Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων Αττικής).

Πάντως, ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Κώστας Λεβαντής όταν ρωτήθηκε (από το ρ/σ Φλας) τι θα γίνει με τα απορρίμματα από το υπόλοιπο λεκανοπέδιο, απάντησε χαρακτηριστικά: «Η Αθήνα δεν είναι μόνο πρωτεύουσα της Αττικής αλλά ολόκληρης της Ελλάδας. Ας τα μεταφέρουν κάπου άλλου»!

Για το προηγούμενο ρεπορτάζ σχετικά με την ανακωχή και τις δηλώσεις Παπουτσή, Λεβαντή, Πεταλωτή κάντε κλικ εδώ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ