Ηγουμενίτσα: Αντιδρούν κάτοικοι, δήμος για τον καταυλισμό των λαθρομεταναστών

Σε συμβολικό αποκλεισμό του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, προχώρησαν ο δήμος, κάτοικοι και φορείς της περιοχής, προκειμένου να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για τη συνεχή αύξηση της λαθρομετανάστευσης.

Σύμφωνα με καταγγελίες των κατοίκων της Ηγουμενίτσας, το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται αύξηση του αριθμού κλοπών, διαρρήξεων και λεηλασιών σπιτιών και σημειώνονται μάλιστα σε καθημερινή βάση άγριες συμπλοκές μεταξύ των λαθρομεταναστών, με αποτέλεσμα να τραυματίζονται Έλληνες αστυνομικοί και λιμενικοί, που προσπαθούν να τους απωθήσουν.

Παράλληλα πολλοί λαθρομετανάστες έχουν δημιουργήσει ένα καταυλισμό, με πρόχειρα στέγαστρα, στο δασύλλιο που βρίσκεται δίπλα από το λιμάνι και όταν δένουν τα πλοία στην προβλήτα, εξορμούν για να επιβιβαστούν στις νταλίκες, με την ελπίδα ότι δεν θα τους εντοπίσουν.

«Η σημερινή μας διαμαρτυρία είναι η πρώτη, αλλά θα ακολουθήσουν κι άλλες, περισσότερο δυναμικές», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας, Γιώργος Κάτσινος, συμπληρώνοντας: «Σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται για κίνηση ρατσισμού κατά αυτών των απεγνωσμένων ανθρώπων. Κατάφεραν να καταστρέψουν την ηρεμία της περιοχής, να εξαφανίσουν το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων, να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα, που καθημερινά οξύνονται και δεν ξέρουμε ποια θα είναι η κατάληξή τους. Τη λύση πρέπει να τη δώσει η κυβέρνηση. Έχουμε καλέσει κατ’ επανάληψη των αρμόδιο υπουργό κ. Παπουτσή να έλθει στην Ηγουμενίτσα, να δει από κοντά το πρόβλημα και από κοινού να προωθήσουμε λύσεις. Δεν μπορεί αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ