Η Κερατέα στην… Καλαμάτα

Τις εγκαταστάσεις διαχείρισης απορριμμάτων RAM (μονάδα μηχανικής επιλογής και κομποστοποίησης σκουπιδιών) στην Καλαμάτα επισκέφθηκαν χθες κάτοικοι της Λαυρεωτικής, αντιδήμαρχοι και μέλη της επιτροπής κατά του ΧΥΤΑ, με επικεφαλής το δήμαρχο Κωνσταντίνο Λεβαντή, προκειμένου να εξετάσουν τον τρόπο λειτουργίας τής μονάδας για το ενδεχόμενο χρησιμοποίησης του μηχανισμού στο Δήμο Λαυρεωτικής.

Η Ram Europe Καλαμάτας

Η μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων με το μηχάνημα της RAM EUROPE εγκαταστάθηκε πρόσφατα στην Καλαμάτα, η εφαρμογή της είναι πιλοτική, ωστόσο τα πρώτα στοιχεία, όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, κρίνοντα ως εξαιρετικώς ενθαρρυντικά. Η πρώτη ολοκληρωμένη αξιολόγηση αναμένεται να γίνει σήμερα.

Η συγκεκριμένη μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων έχει εγκατασταθεί σε έκταση 31 στρεμμάτων στην περιοχή Μαραθόλακας και σε αυτή λειτουργούν τεμαχιστής, διαχωριστής, δεματοποιητής, καθώς και υπομονάδας κομποστοποίησης με γεννήτρια.

Το παραγόμενο κομπόστ έχει λάβει ήδη την απαιτούμενη πιστοποίηση από το τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Ξάνθη και θα μπορεί να διατίθεται για αποκατάσταση ΧΑΔΑ και λατομείων, αλλά όχι και για τη γεωργία.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ