Γρεβενά: Και πάλι στις κάλπες-Εισήγηση του ΣτΕ για σπάσιμο του δήμου

Στις κάλπες οδηγούνται και πάλι οι δημότες Γρεβενών εντός των επόμενων δύο μηνών, ύστερα από απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου (Εκλογοδικείου) Κοζάνης.

Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Πρωτοδικείο αποδέχθηκε την ένσταση  του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου, Γεωργίου Γκουντρομίχου που αφορούσε στον αριθμό των εδρών του δήμου, οι οποίες σύμφωνα με τον πληθυσμό θα έπρεπε να είναι 20 και όχι 18.

Ως εκ τούτου ακυρώνεται αυτομάτως το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου κι ο δήμαρχος Γρεβενών, Δημοσθένης Κουπτσίδης, υποχρεούται να προκηρύξει και πάλι εκλογές μόλις λάβει στα χέρια του την απόφαση, ο οποίος μάλιστα γνωστοποίησε ότι θα τη σεβαστεί στο ακέραιο, εκφράζοντας ταυτόχρονα τη βούλησή του να διεκδικήσει εκ νέου τη λαϊκή ετυμηγορία.

Να σημειωθεί παράλληλα πως σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση του ΣτΕ στην προσφυγή που κατέθεσαν κάτοικοι από τον Ζιάκα, προκειμένου να αποσχιστεί η περιοχή από το Δήμο Γρεβενών, είναι θετική.

Κατόπιν τούτου το ενδεχόμενο «να σπάσει στα δύο» ο δήμος είναι ορατό, με τη δημιουργία του 326ου δήμου της χώρας, να είναι πλέον «προ των πυλών».

Δ. Κουπτσίδης: Λάθος του υπουργείου Εσωτερικών

«Πάμε σε εκλογές που δεν τις θέλουμε, δεν τις προκαλέσαμε, δεν τις ζητήσαμε αλλά δεν τις φοβόμαστε», δήλωσε ο δήμαρχος Γρεβενών, Δημοσθένης Κουπτσίδης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Κοζάνης: «Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι η κατάρτιση των ψηφοδελτίων και η εκλογική διαδικασία ήταν σύμφωνη με τις αποφάσεις και τις υποδείξεις του υπουργείου Εσωτερικών», τόνισε και έκανε λόγο για λάθος του υπουργείου κατά την κατανομή των εδρών, που δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία του δήμου Γρεβενών και στην τοπική κοινωνία.

Όπως ανέφερε, ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα δεν μπορούν να ψηφιστούν, σοβαρές αποφάσεις δεν μπορούν να παρθούν, ακόμα και οι προγραμματισμένες πληρωμές οφειλών δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν. Είπε ότι θα διεκδικήσει δικαστικά αποζημίωση από το υπουργείο Εσωτερικών για τη ζημιά που θα υποστεί ο δήμος Γρεβενών τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά.

«Έχω αποφασίσει προσωπικά να μην προχωρήσω σε αναίρεση της απόφασης, αυτό όμως δεν στερεί το δικαίωμα να το πράξουν όσοι έχουν έννομο συμφέρον»
, υπογράμμισε.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ