Γ. Μίχας: Ο δήμαρχος Πειραιά ακυρώνει στην πράξη τον «Καλλικράτη»

Δριμύ κατηγορώ κατά του δημάρχου Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκου εξαπέλυσε ο Γιάννης Μίχας, επικεφαλής της παράταξης «Πειραιάς Πολιτών-Καθαρή Συμφωνία», με αφορμή τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό της πόλης για το 2011, δηλώνοντας πως «η διοίκηση του Δήμου έχει αποτύχει παταγωδώς να υλοποιήσει στην πράξη βασικές δημοκρατικές και αποκεντρωτικές καινοτομίες του «Καλλικράτη», γεγονός που έχει αντίκτυπο και στην κατάρτιση του προϋπολογισμού».

«Οι δημοτικές κοινότητες είναι απούσες από την κατάρτιση του προϋπολογισμού, η δημοτική επιτροπή διαβούλευσης έχει διακοσμητικό ρόλο, η θέση του Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης παραμένει ορφανή», σημείωσε.

Ο προϋπολογισμός του Πειραιά

Όσον αφορά στον προϋπολογισμό του δήμου, που καταψήφισε ο συνδυασμός του, ο κ. Μίχας τον χαρακτήρισε αντιαναπτυξιακό και αντιπαραγωγικό που «βυθίζει τον Δήμο Πειραιά στην εσωστρέφεια».

Επίσης, κατέκρινε τη διοίκηση Μιχαλολιάκου για αναποτελεσματικότητα στη διαχείριση της δημοτικής περιουσίας, για ανετοιμότητα στη διεκδίκηση πόρων από το ΕΣΠΑ, για αδυναμία είσπραξης βεβαιωμένων εσόδων του δήμου και υπερεκτίμηση εσόδων σε άλλους τομείς προκειμένου να είναι ισοσκελισμένος ο προϋπολογισμός.

Περισσότερα για την καταψήφιση και τη θέση του συνδυασμού «Πειραιάς Πολιτών-Καθαρή Συμφωνία» μπορείτε να διαβάσετε, κάνοντας κλικ εδώ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ