Γ. Μίχας: Απέτυχε ο Μιχαλολιάκος στην καθαριότητα του Πειραιά

«Για αποτυχία» Βασίλη Μιχαλολιάκου στο Δήμο Πειραιά στον τομέα της καθαριότητας και για «προεκλογικό επικοινωνιακό πυροτέχνημα, που πλέον ηχεί ως κακόγουστο αστείο» κάνει λόγο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Μίχας, με αφορμή τη συμπλήρωση 60 ημερών-χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο η νέα διοίκηση του δήμου είχε δεσμευθεί ότι θα καθαρίσει την πόλη.

Ο κ. Μίχας, με ανακοίνωσή του, υπογραμμίζει πως «κανείς δεν δικαιούται να μιλά για καθαρό Πειραιά όταν συνοικίες και γειτονιές ολόκληρες, ακόμη δεν έχουν δει οδοκαθαριστή, κανείς δεν δικαιούται να μιλά για καθαρό Πειραιά όταν υπάρχουν ακόμη σημεία της πόλης που οι σωροί των απορριμμάτων δημιουργούν βουνά συνιστώντας κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, κανείς δεν δικαιούται να μιλά για καθαρό Πειραιά όταν η ανακύκλωση λειτουργεί πλημμελώς».

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Πειραιά, συνεχίζοντας στην ανακοίνωσή του, κατηγορεί τη δημοτική Αρχή πως δεν έχει κανένα πλάνο για την καθαριότητα της πόλης και την καλεί «να προχωρήσει στην εκπόνηση ενός τέτοιου σχεδιασμού αξιοποιώντας για το σκοπό αυτό και μόνο τα πανάκριβα τέλη που πληρώνουν οι πολίτες του Πειραιά».

«Η παράταξή μας», σημειώνει ο κ. Μίχας, «δεσμεύεται ότι θα συμβάλλει δημιουργικά στην αντιμετώπιση αυτού του μείζονος προβλήματος για την πόλη καταθέτοντας, όπως πάντα, εμπεριστατωμένες προτάσεις και διατυπώνοντας τις όποιες παρατηρήσεις της».

Για το δάνειο από το Ελεγκτικό Συνέδριο

Σχολιάζοντας ο κ. Μίχας την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που απέρριψε δάνειο που ζήτησε ο δήμος -για την υπογραφή δανειακής σύμβασης με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ύψους περίπου 4,7 εκατ. ευρώ, με στόχο την αποπληρωμή μέρους της τοκοχρεολυτικής δόσης των τριών πρώτων μηνών του 2011-, επικαλούμενο «ουσιώδεις νομικές πλημμέλειες», υπογράμμιζει πως η διαδικασία κρίθηκε «μη νόμιμη και εξαιτίας ότι η διοίκηση του δήμου «παρέκαμψε» την οικονομική επιτροπή, η οποία όφειλε να γνωμοδοτήσει σχετικά με την αναγκαιότητα λήψης του δανείου ύστερα από αξιολόγηση των σχετικών προσφορών».

Για αυτό, καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο κ. Μίχας, και η «Πειραιάς Πολιτών Καθαρή Συμφωνία» «είχε τότε κάνει λόγο για βεβιασμένες ενέργειες της διοίκησης που προχωρά στην εύκολη λύση της δανειοδότησης η οποία υπονομεύει ευθέως τη βιωσιμότητα του δήμου. Η παράταξη «Πειραιάς Πολιτών Καθαρή Συμφωνία» είχε καταψηφίσει τη σύναψη της νέας δανειακής σύμβασης».

Για την απάντηση Μιχαλολιάκου, αλλά και για το αίτημά του για ρύθμιση των χρεών του δήμου από την κυβέρνηση, βλ. σχετικό ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr πατώντας εδώ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ