Γ. Καμίνης: Μετά το Πάσχα ο διάλογος με τους συμβασιούχους

Θα τηρήσει την υπόσχεση την οποία είχε δώσει για έναρξη της συζήτησης με τους συμβασιούχους μόλις λήξει η κατάληψη, και ότι αυτό θα γίνει την εβδομάδα αμέσως μετά την Ανάσταση, δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης κατά τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων επανέλαβε πως «η κατάληψη δεν είναι ο καλύτερος τρόπος διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους» και υπογράμμισε πως «δεν υπάρχει καμία αντιπαράθεση μεταξύ του δήμου και των συμβασιούχων για το πρόβλημα των οποίων δε φέρει καμία ευθύνη η παρούσα δημοτική Αρχή».

Τέλος, χαιρέτισε το γεγονός πως «το δημοτικό συμβούλιο συνεδριάζει ξανά στο φυσικό και νόμιμο χώρο του, έπειτα από τρεις συνεδριάσεις, που λόγω της κατάληψης του δημαρχειακού μεγάρου, πραγματοποιήθηκαν σε άλλο χώρο» (σ.σ: στην αίθουσα «Λος Άντζελες» του ξενοδοχείου «Athens Imperial» και στο αμφιθέατρο του «Αθήνα 9,84»).

«Ανοιχτή Πόλη»

Για «δίκαιο αγώνα με ενότητα, αυτονομία, μαχητικότητα και αξιοπρέπεια» των συμβασιούχων της Αθήνας έκανε λόγο με δήλωσή της κατά το σημερινό δημοτικό συμβούλιο η επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» Ελένη Πορτάλιου.

Η κυρία Πορτάλιου τόνισε πως «η πρώτη νίκη που πέτυχαν, με την απόφαση του Αρείου Πάγου, ανοίγει τον δρόμο για τον τελικό στόχο, που είναι η νομιμοποίησή τους με σύμβαση αορίστου χρόνου», ενώ παράλληλα σημείωσε πως «αυτό οφείλει να πράξει τώρα η κυβέρνηση, με σχετική τροπολογία στη Βουλή, αναγνωρίζοντας ότι οι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ότι εργάζονται ως μισθωτοί και όχι ως εργολάβοι, με πολύ χαμηλές αμοιβές, ανασφάλιστοι και χωρίς άδειες ή αργίες».

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ