Γ. Καμίνης: Δεν είναι ανεκτοί οι εκβιασμοί

Επίθεση στους συμβασιούχους εξαπολύει με δηλώσεις του ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, μετά τη άκαρπη, όπως αποδείχτηκε, συνάντηση που είχε με εκπροσώπους σωματείων του δήμου για τον τερματισμό της κατάληψης στο δημαρχείο.

Καταγγέλλει δε ότι οι συμβασιούχοι δε του υπέβαλλαν καμία απολύτως καινούργια πρόταση για την επίλυση των αιτημάτων τους κι επιδόθηκαν παρά μόνο σε βιαιοπραγίες απειλές κι εκβιασμούς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων:

Συναντήθηκα σήμερα με εκπροσώπους σωματείων του Δήμου, με την ελπίδα ότι θα μπορούσαμε να φτάσουμε σε μια συνεννόηση για το καλό του Δήμου και των δημοτών. Οι συνομιλητές μου όμως, για άλλη μια φορά, δεν διατύπωσαν καμία απολύτως νέα πρόταση για το θέμα των συμβασιούχων. Επιπλέον, δεν ήταν έτοιμοι να αναλάβουν καμία απολύτως δέσμευση για να τερματιστεί η κατάληψη του δημαρχείου και η ταλαιπωρία των δημοτών μας ιδίως στους παιδικούς σταθμούς.

Στην πρότασή μου να καθίσουμε, να συζητήσουμε και να βρούμε μια λύση βιώσιμη, την οποία θα μπορούσαμε να προτείνουμε στην πολιτεία, οι εκπρόσωποι σωματείων απάντησαν με τελεσίγραφα. Προηγουμένως, είχαν ήδη κλιμακώσει την ένταση: Προκάλεσαν υλικές ζημιές και εισέβαλαν στα γραφεία του Δήμου στο παλιό δημαρχείο, σφράγισαν το ήδη κατειλημμένο δημαρχιακό μέγαρο στην οδό Αθηνάς και απαγόρευσαν τη λειτουργία υπηρεσιών του Δήμου και την εξυπηρέτηση πολιτών.

Μέχρι σήμερα η δημοτική αρχή έχει αποδείξει ότι έχει κάθε διάθεση να συζητήσει και να βοηθήσει στην εξεύρεση μιας λύσης. Έχω κάνει ήδη σαφές όμως ότι δεν είναι ανεκτή η βία, οι απειλές, οι εκβιασμοί και η ταλαιπωρία των δημοτών μας, ιδίως από μια κινητοποίηση με αίτημα που δεν απευθύνεται καν προς τον Δήμο.

Ο Δήμος Αθηναίων και οι δημότες του υφίστανται εδώ και δύο εβδομάδες τις συνέπειες αυτής της παράλογης έντασης. Η ανοχή και η καλή διάθεση δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως αδυναμία. Η δημοτική αρχή είναι υποχρεωμένη να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε ο Δήμος να λειτουργήσει και να συνεχίσει να υπηρετεί τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στην πόλη μας.

Για να διαβάσετε προηγούμενο ρεπορτάζ κάντε κλικ εδώ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ