Φύτεψε τις ρίζες σου στο… Δήμο Ωραιοκάστρου

Με κεντρικό σύνθημα «Φυτεύουμε τις Ρίζες μας», ο Δήμος Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης, υπό τη χορηγία του ελληνοαμερικανικού Ιδρύματος «Φύτεψε τις Ρίζες σου στην Ελλάδα», προχώρησε το Σαββατοκύριακο στη δενδροφύτευση περίπου 2.000 δενδρυλλίων στην περιοχή Ασπρόβρυση, από τα συνολικά 4.000 που προβλέπεται να φυτευθούν έως τα τέλη Οκτώβρη.

Να σημειωθεί πως λόγω της βροχής που έπεφτε στην περιοχή, η δενδροφύτευση στη δημοτική κοινότητα Νέας Φιλαδέλφειας αναβλήθηκε, με αποτέλεσμα να μετατεθεί για το αμέσως προσεχές διάστημα.

«Φύτεψε τις Ρίζες σου στην Ελλάδα»

Το μη Κερδοσκοπικό Ίδρυμα «Plant your roots in Greece» ιδρύθηκε το 1991 στην Ουάσιγκτον, τελεί υπό την αιγίδα του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, ενώ το 2004 δημιουργήθηκε και ελληνικό παράρτημα.

Αφορμή οι συχνές πυρκαγιές στη χώρα μας που καταστρέφουν το δασικό πλούτο, και ήδη το Ίδρυμα έχει διαθέσει πάνω από 350.000 δολάρια για δενδροφυτεύσεις σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

Φιλοσοφία τού Ιδρύματος είναι συνδυάσει τις αρχαιοελληνικές αξίες του σεβασμού στη φύση με την Ολυμπιακή ιδέα του εθελοντισμού. Σκοπός του η ευαισθητοποίηση όλων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό προκειμένου να:

1. Να αποκτήσουμε οικολογική συνείδηση και να συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος της Ελλάδας με δενδροφυτεύσεις. Να φυτεύουμε έστω και ένα δένδρο σε κάθε μας ταξίδι στη γενέτειρα.
2. Να ενισχύσουμε τους δεσμούς τους με τη γενέτειρα και μέσω αυτών και οι νεότερες γενεές Ελλήνων του Εξωτερικού.
3. Να γίνουμε εθελοντές. Οι δενδροφυτεύσεις γίνονται πάντοτε σε συνεργασία με τις τοπικές Αρχές αυτοδιοίκησης, τις αρχαιολογικές υπηρεσίες και ομάδες εθελοντών (μαθητές, φοιτητές, αθλητές, προσκόπους, κυνηγούς, πυροσβέστες).

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ